Antena Căutare

Wall Street a închis la un nivel record, susţinută de optimismul privind comerţul şi rezultatele financiare ale companiilor

Acţiunile Apple, Alphabet şi ale altor companii de tehologie au urcat indicii bursei de pe Wall Street la noi niveluri record, susţinute de optimismul investitorilor legat de semnarea acordului comercial dintre Statele Unite şi China şi rezultatele financiare ale companiilor din trimestrul al patrulea, transmite Reuters.

Titlurile Apple, Facebook, Netflix, Microsoft şi Amazon.com au fost printre principalele contributoare la nivelurile record atinse la închiderea bursei de către indicii S&P 500 şi Nasdaq.

Acţiunile Apple au urcat cu 2,14%, la un nivel record, ca şi titlurile Alphabet, proprietarul Google, care au avansat cu 0,8%. Capitalizarea Alphabet a atins 993 de miliarde de dolari.

Atenuarea tensiunilor din Orientul Mijlociu şi acordul referitor la faza întâi a acordului comercial dintre Statele Unite şi China, a cărui semnare este aşteptată să aibă loc miercuri, la Washington, au încurajat săptămâna trecută plasamentele mai riscante.

”Oamenii sunt mai optimişti în privinţa profiturilor şi sunt şi uşuraţi că situaţia cu Iranul, de săptămâna trecută, nu s-a încheiat mai rău decât era. Oamenii sunt mulţumiţi că China şi SUA vor semna faza întâi a acordului comercial. Există foarte mult optimism legat de acest lucru”, a declarat Jake Dollarhide, director general la Longbow Asset Management în Tulsa, Oklahoma.

Surse citate de Bloomberg au declarat că administraţia Trump intenţionează să ridice declararea Chinei drept manipulatoare de monedă, ceea ce a îmbunătăţit percepţia din piaţă.

Investitorii aşteaptă totodată rezultatele financiare ale marilor bănci, JPMorgan Chase, Citigroup şi Wells Fargo, sezonul raportărilor financiare urmând să debuteze marţi.

Analiştii anticipează că profiturile companiilor membre ale indicelui S&P 500 vor scădea cu 0,6%, pentru al doilea trimestru consecutiv, potrivit datelor Refinitiv IBES.

Mulţi investitori anticipează că perspectivele se vor îmbunătăţi după ce China şi SUA îşi vor rezolva conflictul comercial.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,29%, S&P 500 cu 0,7%, la cel mai ridicat nivel atins vreodată, de 3.288,13 puncte. Nasdaq Composite a avansat cu 1,04%, la 9.273,93 puncte, de asemenea un nivel record.

Acţiunile companiilor din industria aerospaţială Hexcel şi Woodward au crescut cu 9,6%, respectiv cu 4,8%, după ce doi furnizori ai grupului Boeing au anunţat că vor efectua o fuziune în acţiuni, evaluată la 6,43 de miliarde de dolari.

Titlurile Tesla au urcat cu 9,8%, la un nivel record, în urma unei informaţii potrivit căreia China nu va reduce semnificativ subvenţiile pentru vehiculele electrice.

Sursa : news.ro

ANAF va fi obligat să ridice popririle în 24 de ore: "Pentru 1 leu restant, oamenii trebuiau să stea la ghișee, la ... Institute of International Finance: Datoria globală va atinge în curând un nou record, de peste 257.000 de miliarde de d...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x