Antena Căutare

Wall Street a închis miercuri în scădere puternică, din cauza incertitudinilor economice provocate de epidemia de coronavirus

Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere puternică, iar indicele Dow Jones a şters practic toate creşterile realizate de la învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte, în 2017, în condiţiile în care pandemia de coronavirus riscă să afecteze grav activităţile economice, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 6,3%, S&P 500 cu 5,18%, iar Nasdaq Composite cu 4,7%.

S&P 500 a scăzut cu 29% faţă de un maxim record atins la închiderea tranzacţiilor din 19 februarie.

Indicele companiilor aviatice S&P 1500 a scăzut cu 20,8%. Acţiunile Hilton, Marriott şi Hyatt au coborât cu 12% - 19%.

“Piaţa reacţionează la teamă şi incertitudini şi nu credem că se va opri până nu va ajunge la un palier pentru preţurile acţiunilor. Acest palier va f găsit atunci când epidemia va fi ţinută sub control, iar impactul economic al coronavirusului va fi limitat”, a spus Nela Richardson, analist pentru investiţii la firma Edward Jones.

Preşedintele Trump a solicitat Congresului să aprobe plăţi în numerar în valoare de 500 de miliarde de dolari pentru americani, alături de împrumuturi de 50 de miliarde de dolari pentru companiile aeriene, dar planurile nu au oprit declinul acţiunilor.

Un economist al JP Morgan a făcut publică una dintre cele mai pesimiste estimări, a unei contracţii de 4% a economiei americane în acest trimestru şi de 14% în trimestrul următor. Pe ansamblul anului, economistul prognozează o contracţie economică de 1,5%.

Sursa : news.ro

MOL anunţă că a descoperit petrol şi gaze în Marea Nordului... Cărtureşti închide pe termen nedefinit majoritatea librăriilor din Bucureşti şi din ţară. Compania de Librării Bucureşti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x