Antena Căutare

Wizz Air a transportat in primele cinci luni ale anului 736.000 de pasageri, cu 31% mai multi fata de perioada similara din 2009

"Cresterea de 31% a provenit, in special, de la majorarea capacitatii de transport din Cluj-Napoca si Bucuresti, si implicit prin noile rute lansate, si cresterea frecventelor pentru zborurile de la cele trei baze operationale pe care le avem in Romania. In ceea ce priveste traficul de pasageri, Bucuresti va totaliza, in continuare, peste 50% din operatiunile companiei in Romania", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, directorul comercial al WIZZ Air, Gyorgy Abran

In primele cinci luni, operatorul low-cost a avut un grad de ocupare de peste 80%, similar celui din aceeasi perioada a anului trecut.

Compania si-a propus sa aloce doua avioane Airbus 320 bazelor din Romania, una fiind operationala din 12 iunie, la Cluj-Napoca, iar a doua urmand sa ajunga la Bucuresti pe 26 iunie.

Potrivit conducerii companiei, noile aeronave vor creste flota din Romania la opt aparate si vor crea aproximativ 70 de locuri de munca noi, piloti si echipaj.

Pe 12 iunie, compania a lansat trei zboruri din Cluj-Napoca spre Dusseldorf, Zaragoza si Palma de Mallorca si o cursa din Bucuresti spre Pisa, toate cu o frecventa de doua ori pe saptamana.

Totodata, din Bucuresti va fi lansat un zbor spre Cuneo-Torino pe 30 iunie. In iulie, vor mai fi operabile doua curse din Bucuresti spre Dusseldorf si Zaragoza si o cursa pe ruta Cluj-Napoca-Alicante.

In ultimele 12 luni, compania a transportat, dinspre Romania, 1,8 milioane pasageri.

Compania opereaza 42 de rute, de la trei baze, avand o flota de opt avioane Airbus A 320. Pe piata aeriana low-cost din Romania, WIZZ Air are o cota de piata de 46%, in ceea ce priveste capacitatea de transport, fiind urmata de Blue Air, cu o cota de 44%, EasyJet, cu 4%, GermanWings (2%) si Ryanair (1%).

Sursa: jurnalul.ro

Guvernul a decis restructurarea Postei Romane... Radu Berceanu: “Sunt intarzieri de 6-9 luni la Autostrada Timisoara-Arad, contractul s-ar putea rezilia”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x