Antena Căutare

Zacamant de petrol de 6 milioane de barili, descoperit la Jimbolia

Compania Zeta Petroleum Romania a anuntat ca orastul timisean Jimbolia se afla pe un zacamant de titei parafinos de foarte buna calitate. Rezerva indica o valoare de aproximativ 1,5 milioane de barili, care pot ajunge chiar la sase milioane de barili. Acest zacamant reprezinta marea provocare pentru 2011, potrivit unui comunicat al companiei.

"Marea provocare pentru 2011 este de a gasi cele mai bune solutii pentru exploatare, in conditii de maxima securitate, a operatiilor petroliere si de protectie a mediului. In urma testelor din 2010, am evidentiat existenta unor nivele saturate cu amestecuri de gaze bogate cu bioxid de carbon, cu inalta presiune, iar in acest moment suntem in faza in care derulam diferite studii pentru a identifica cele mai potrivite solutii pentru exploatarea petrolului subiacent in conditii de siguranta", anunta Bogdan Popescu, director general Zeta Petroleum Romania.

Zeta Petroleum imparte o participatie de 50% cu firma Armx Gaz, o companie publica romaneasca ce proiecteaza, confectioneaza, instaleaza si asigura mentenanta echipamentelor din industria de petrol si gaze.

Licenta Jimbolia cuprinde doua campii, descoperite in anii '80: Jimbolia Veche si Jimbolia Vest. Cele doua companii evaluandi-le in vederea readucerii in productie.

Numele Zeta Petroleum indica o companie privata de explorare si productie de petrol, infiintata in anul 2005, ce are ca sfera de interes Europa Centrala si de Est. Obiectivele Zeta Petroleum sunt dezvoltarea si identificarea de noi oportunitati in domeniul petrolului si gazelor naturale din Romania.

Sursa: Antena3

Imobiliare: Vanzari slabe pe segmentul de lux, in pofida reducerilor de pret... Leul se depreciaza fata de euro. Vezi cursul valutar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x