Antena Căutare

35 de ucrainieini vor sa locuiasca din nou la Cernobil

35 de ucrainiei isi doresc sa obtina permisiunea de a se intoarce in Cernobil, orasul lor de bastina. Acestia i-au trimis premirului de la Kiev o scrisoare prin care spera sa le dea acordul sa locuiasca din nou in orasul care a fost scena celui mai grav accident nuclear din lume.

Cei 35 de ucranieni care s-au adresat premierului Mykola Azarov spun ca exista alte cateva sute de oameni care isi doresc sa locuiasca langa centrala nucleara de la Cernobil. Semnatarii scrisorii cred ca orasul si periferiile sale nu mai sunt contaminate cu substante radioactive si din acest motiv, vor sa revina in zona. Pana in prezent, cetatenii ucranieni nu au primit un raspuns oficial din partea primului-ministru, informeaza Antena 3.

Din cauza exploziei puternice care a avut loc in 1986 la un reactor al centralei nucleare, nimeni nu mai are voie acum sa locuaisca la o distanta mai mica de 30 de kilometri de Cernobil.

Totusi, din 2011, turistii pot vizita orasul si chiar imprejurimile centralei, dar in conditii speciale.

Membrii al-Qaeda se pregatesc de atacuri teroriste folosind avioane de jucarie... Atacurile lui Anders Breivik ar fi putut fi evitate de politia norvegiana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x