Antena Căutare

A inceput carnavalul! Venetia, invadata de masti si costume de epoca

La Venetia a inceput carnavalul! Aproape 70.000 de oameni au asistat la traditionalul "Zbor al Ingerului" din piata San Marco, care deschide, in fiecare an, unul din cele mai vechi carnavaluri ale Europei.

Dupa o zi cu ploaie si vant puternic, care a impus amanarea unor manifestari ce prefatau carnavalul, un soare stralucitor a salutat, ieri, deschiderea carnavalului venetian. Tema din acest an a evenimentului este "Viata in Culori". Prin urmare, si "ingerul" carnavalului a imbracat o tinuta viu colorata atunci cand a coborat, ca in fiecare an, din turnul catedralei pentru a vesti deschiderea carnavalului.

Rolul ingerulul a fost incredintat unei studente venetiene de 20 de ani. Zborul sau a fost urmarit de mii de turisti, dintre care multi purtau masti sau costume fastuoase, pe masura atmosferei de carnaval. Pana la 12 februarie, vechile palate venetiene gazduiesc baluri mascate, canalele sunt strabatute de parade ale gondolelor iar in piete au loc concerte in aer liber.

Cu secole in urma, carnavalul era un interval in care erau permise orice nebunii, inainte de restrictiile din postul Pastelui. Pentru a avea si mai multa libertate, nobilii venetieni isi ascundeau fetele cu masti. Astazi, carnavalul si-a mai pierdut din semnificatia originala, dar ramane, pentru multi, o evadare din viata obisnuita la care criza adauga tot mai multe griji.

FOTO: Hepta

Mexic: Protest inedit impotriva coridei. Zeci de tineri s-au machiat cu vopsea rosie si s-au intins, dezbracati, pe pava... MOST WANTED: Doi romani, printre cei mai cautati infractori straini din Marea Britanie. Porecla unuia dintre ei este &qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x