Antena Căutare

Actriţa italiană Lucia Bosé a murit la vârsta de 89 de ani din cauza Covid-19

Actriţa italiană Lucia Bosé, cunoscută din filme regizate de Michelangelo Antonioni, Federico Fellini şi Luis Buñuel, a murit luni, la vârsta de 89 de ani, din cauza Covid-19.

Lucia Bosé, mama actorilor Miguel Bosé şi Paola Dominguín, a murit la Madrid, potrivit El Pais.

A devenit cunoscută în 1947, când a câştigat, la vârsta de 16 ani, concursul Miss Italia. De atunci, s-a concentrat pe actorie, făcând parte din distribuţiile a peste 50 de filme.

A jucat în regia unora ca Michelangelo Antonioni („La signora senza camelie”, „Cronaca di un amore”), Federico Fellini („Satyricon”), Luis Buñuel („Cela s'appelle l'aurore”), Juan Antonio Bardem („Muerte de un ciclista”) şi Jean Cocteau („Le Testament d'Orphee”).

Pe 1 martie 1955, s-a căsătorit cu toreadorul Luis Miguel Dominguín, cu care a avut trei copii: Miguel Bosé, Lucía Dominguín şi Paola Dominguín.

Lucia Bosé trăia într-o localitate de lângă Segovia, fiicele ei trăiesc în Valencia, iar fiul, în Mexic, alături de doi dintrei cei patru copii ai lui.

În 2017, Procuratura din Madrid a cerut doi ani de închisoare pentru actriţa italiană care scosese la licitaţie un desen de Pablo Picasso ce aparţinea uneia dintre angajatele ei, fără a da moştenitoarelor banii obţinuţi. Ea a fost achitată în acest caz.

Sursa : news.ro

Bloomberg: Wuhanul descoperă în continuare bolnavi asimptomatici de Covid-19, pe care nu-i raportează oficial, dezvăluie... Procesul zborului MH17, suspendat până la 8 iunie, pentru ca apărarea să se poată pregăti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x