Antena Căutare

Adevărul despre „medicamentul-minune” împotriva COVID-19. Ce s-a întâmplat cu pacienții, după cinci zile de tratament?

Remdesivir, prezentat, până acum, ca fiind cea mai bună armă împotriva COVID-19, s-a dovedit a fi cea mai mare dezamăgire. Una dintre cele cele mai mari companii farmaceutice din SUA a dezvăluit efectele medicamentului, după un tratament de cinci zile.

Adevărul despre „medicamentul-minune” împotriva COVID-19. Ce s-a întâmplat cu pacienții, după cinci zile de tratament? | Profimedia

Remdesivir, primul medicament despre care s-a anunțat, oficial, că poate ameliora starea pacienților infectați cu noul coronavirus, nu ar fi, de fapt, eficient în tratarea COVID-19.

Gilead Sciences a anunţat că medicamentul antiviral Remdesivir a oferit beneficii modeste pacienţilor cu forme moderate de COVID-19, pe parcursul unui tratament de cinci zile, în timp ce cei care au primit medicamentul timp de 10 nu au dovedit rezultate la fel de bune.

Un studiu aflat în fază finală, cu 600 de subiecți evaluat siguranţa şi eficacitatea tratamentului cu Remdesivir pe parcursul a cinci şi zece zile, pe lângă îngrijirea standard, pentru pacienţii cu forme moderate de COVID-19 - boala cauzată de noul coronavirus - comparativ cu îngrijirea standard.

Chinezii au recunoscut, în sfârșit! COVID-19 n-a avut nicio legătură cu piața din Wuhan: „Este cel mai eficient bio-terorist”

Articolul continuă după reclamă

În ziua 11, aproximativ 76% dintre pacienţii din grupa de tratament de cinci zile au arătat o îmbunătăţire a stării clinice, faţă de doar 66% pentru îngrijirea standard, a arătat Gilead Sciences, una dintre cele mari companii de farmaceutice din SUA.

Aproximativ 70% dintre pacienţii care au primit Remdesivir timp de 10 zile au arătat îmbunătăţiri „în tendinţă către atingerea unei semnificaţii statistice”, a spus producătorul de medicamente.

Mai multe detalii ale studiului, faţă de cele publicate luni de Gilead, cum ar fi mai multe informaţii despre demografia pacienţilor, sunt necesare pentru a explica diferenţa dintre cele două grupuri de tratament, au spus medicii şi analiştii.

Când s-ar putea deschide mall-urile! Ministrul Economiei a făcut anunțul: „Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”

Remdesivir este urmărit îndeaproape după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a SUA a acordat luna trecută autorizaţia de utilizare de urgenţă (EUA) a medicamentului, citând rezultatele unui studiu al guvernului american care a arătat că medicamentul a redus perioada de spitalizare cu 31%, sau cu aproximativ patru zile, comparativ cu placebo.

Medicamentul a primit aprobarea autorităţilor de reglementare japoneze din domeniul sănătăţii.

În Statele Unite, aprobarea unui medicament necesită o revizuire riguroasă, consumatoare de timp, din partea FDA, dar poate fi utilizată o aprobare de urgenţă într-o criză de sănătate, atunci când nu sunt disponibile alte opţiuni.

Sursa: News.ro.

S-a efectuat autopsia sportivului George Floyd! Ce s-a descoperit în trupul bărbatului a tulburat echipa medicală... Beijingul cere întreprinderilor publice chineze să nu mai importe soia şi porc din SUA, ca represalii faţă de decizia lu...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x