Antena Căutare

Alarma pe piata jucariilor! UE cere scoaterea de pe piata a sute de mii de produse contrafacute

Alarma fara precedent pe piata jucariilor. Uniunea Europeana cere scoaterea de pe piata a sute de mii de produse contrafacute, care pun in pericol viata si sanatatea copiilor nostri. Liderii europeni au pus pe hartie si un set de reguli.

Siguranta jucariilor nu este o joaca, iar cateva reguli simple ne vor ajuta sa facem cele mai bune alegeri.

Specialistii europeni ne sftuiesc sa alegem cu grija locul din care vom cumpara jucaria. Acesta trebuie sa fie intotdeauna de la comercianti autorizati, care ne inspira incredere.

Eticheta cu marca Uniunii Europene este garantia ca produsul este verificat si de calitate. Sa nu uitam insa ca si etichetele pot fi falsificate, practica obisnuita pentru marfa venit din China. Un astfel de caz trebuie semnalat fara ezitare inspectorilor pentru protectia consumatorilor.

Cand pe rafturi sunt mii de produse ispititoare, alegerea e foarte dificila si pentru copii, dar mai ales pentru parinti.

Marfa contrafacuta care circula acum in lume valoreaza peste 500 de miliarde de euro, spun specialistii, iar pericolul este de multe ori mortal.

Spre exemplu, o pereche de pantofi contine de 10 ori mai mult crom 6 decat este permis. Substanta devine cancerigena de la 3 miligrame in sus.

Jucariile contrafacute sau care contin substante nocive nu sunt singurele pericole, insa alegerea parintilor poate face diferenta pentru cei mici.

Daca v-ati asigurat ca jucaria cumparata este sigura, nu uitati sa verificati din cand in cand starea ei. O jucarie stricata sau uzata poate fi un pericol pentru cei mici. In cazul anumitor jucarii, cum ar fi scuterele, patinele cu rotile si bicicletele, ar trebui sa se poarte intotdeauna casti si alte echipamente de protectie.

Dupa ce ati cumparat o jucarie, urmati cu atentie instructiunile pentru asamblarea si utilizarea sa corecta. Pastrati intr-un loc sigur instructiunile si informatiile care sunt ambalate cu jucaria.

Supravegheati copiii atunci cand se joaca!

Asigurati-va ca toate jucariile sunt utilizate cum se cuvine si sunt potrivite pentru varsta si capacitatile copilului.

Indepartati toate ambalajele si pastrati intotdeauna instrucțtunile. Asigurati-va ca ambalajul in plastic nu constituie un obiect de joaca pentru copii, deoarece acestia risca sa se sufoce.

Invatati-i pe copii sa isi aranjeze jucariile, pentru a evita accidentele.

Nu lasati jucarii pe scari sau pe podea, in zone din casa prin care se circula.

Semnalati intotdeauna orice problema de siguranta legata de o jucarie producatorului sau vanzatorului cu amanuntul de la care ati cumparat-o

Prezidentiale in SUA: Barack Obama a depasit pragul de sustinere in trei state-cheie... Siria: Peste 100 de persoane, ucise in confruntarile armate de miercuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x