Antena Căutare

Ambasadorul SUA la ONU: Gaddafi delireaza, a pierdut contactul cu realitatea

Liderul libian Muammar Gaddafi a pierdut contactul cu realitatea si este incapabil sa mai conduca, a declarat ambasadorul american la ONU. Susan Rice a spus ca faptul ca acesta rade la intrebari in timp ce "isi macelareste poporul" demonstreaza ca nu mai are contact cu realitatea.

In interviul acordat jurnalistilor, Gaddafi spune ca este iubit de intregul popor si a negat ca ar avea loc proteste la Tripoli. Gaddafi parea destrul de relaxat, cu toate ca se confrunta cu cea mai mare provocare din cei 42 de ani petrecuti la putere.

Intrebat daca va urma sfatul liderilor occidentali de a demisiona, Gaddafi a spus ca nu are nicio functie oficiala la care sa renunte. Strainii nu inteleg sistemul libian, a declarat el, precizand ca puterea este deja in mainile poporului. Gaddafi a avut vorbe dure pentru liderii occidentali si a spus ca se simte tradat.

El a fost intervievat de BBC, ABC si Sunday Times, anunta realitatea.net. Gaddafi a acuzat statele occidentale ca au abandonat Libia si a spus ca acestea nu au morala si vor sa colonizeze tara.

Liderul libian le-a cerut dovezi celor - printre care premierul britanic - care il acuza ca are bani in strainatate. Gaddafi a mai spus ca adevaratii libieni nu au demonstrat, iar cei care au iesit in strada luasera droguri de la reteaua al-Qaida.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a spus ca Gaddafi foloseste "mercenari si hoti" pentru a bataca civilii, iar soldatii care refuza sunt executati.

"Este vremea ca Gaddafi sa plece", a subliniat ea. Clinton a mai spus ca, in pofida faptului ca navele militare americane sunt repozitionate langa Libia, nu este pregatita nicio actiune militara.

Sursa: Jurnalul National

Reclama de pe Piccadilly Circus a fost schimbata... Eurostat: Romania, cea mai mare inflatie din UE in ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x