Antena Căutare

Angela Merkel, fericita ca Europa a luat premiul Nobel: "O decizie formidabila. Euro este mai mult decat o moneda"

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a catalogat decizia de acordare a Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene drept "formidabila", considerand ca zona euro evoca idee Europei in calitatea de "comunitate a pacii", relateaza Mediafax.

"Eu spun frecvent ca euro este mai mult decat o moneda si nu trebuie sa uitam asta acum, cand depunem eforturi pentru consolidarea euro. Euro este mai mult decat o moneda pentru ca este vorba de ideea unei Europe a pacii si valorilor", a spus Merkel.

Cancelarul german a salutat decizia "formidabila" de acordare a Nobelului pentru Pace Uniunii Europene. "Comitetul Nobel onoreaza astfel ideea unificarii Europei; este o decizie care ne incurajeaza si ne angajeaza si mai mult, inclusiv pe mine personal", a incheiat Merkel.

Vineri, presedintele Comitetului Nobel, norvegianul Thorbjoern Jagland, a anuntat acordarea Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene, pentru "sase decenii la promovarea pacii, la reconciliere, democratie si drepturile omului in Europa".


Vezi si...

Premiul Nobel pentru Pace, acordat Uniunii Europene

sursa: Antena3.ro

Google il saboteaza pe Mitt Romney in campania electorala... Scandalos: O tanara din SUA a fost refuzata de un angajator, pe motiv ca avea posteriorul prea mare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x