Antena Căutare

Atac terorist dejucat la New York: un simpatizant al-Qaeda, arestat

Alerta de atac terorist la New York. Autoritatile americane au dejucat un planurile unui "simpatizant al-Qaeda", care ar fi fabricat bombe pentru a ataca politia si membri ai fortelor armate, informeaza AFP.

Primarul orasului New York, Michael Bloomberg a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca Jose Pimentel, un tanar in varsta de 27 de ani, de origine dominicana si convertit la islam, "preconiza sa utilizeze bombe impotriva masinilor de politie, echipamentelor Postei si a militarilor care revin din strainatate".

Jose Pimentel, care se afla in vizorul politiei inca din anul 2009, a construit in ultimele luni trei bombe artizanale in apartamentul sau, dupa ce a cumparat componentele din mai multe locuri si s-a inspirat din instructiunile de pe Internet.

Bombele nu erau complet terminate cand a fost arestat sambata, potrivit actului de acuzare.

Pimentel era un partizan al imamului radical americano-yemenit Anwar al-Awlaki, ucis la 30 septembrie, iar activitatile sale s-au intensificat dupa moartea imamului, a mai declarat comandantul politiei Ray Kelly.

Tanarul terorist era un "lup solitar", motivat de resentimentul sau fata de angajamentul trupelor americane in Irak si Afganistan, nefacand parte dintr-un complot mai vast de origine straina.

Sursa: Antena3

Foto: thestate.com

Egiptul, in pragul unei noi revolutii: 22 morti si 1.000 de raniti, in urma protestelor din Cairo... VIDEO! Opozitia a castigat alegerile in Spania dupa 7 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x