Antena Căutare

ATENTAT DEJUCAT la Oslo! Poliţia a găsit o bombă şi a reţinut un suspect

Poliţia norvegiană a detonat controlat un ”dispozitiv, aparent o bombă”, găsit în centrul capitalei sâmbătă, un suspect a fost reţinut, iar serviciile în domeniul securităţii au demarat o anchetă, relatează Reuters.

Poliţia norvegiană a detonat controlat un ”dispozitiv, aparent o bombă”, găsit în centrul capitalei sâmbătă, un suspect a fost reţinut, iar serviciile în domeniul securităţii au demarat o anchetă, relatează Reuters.

Un reporter Reuters spune că a auzit o bubuitură puternică la scurt timp după sosirea unei echipe de genişti.

”Zgomotul exploziei a fost mai puternic decât cel pe care l-ar fi produs explozivii noştri”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, care a anunţat o investigaţie la faţa locului.

Dispozitivul ar fi putut să provoace pagube limitate, a anunţat poliţia anterior.

Poliţia a refuzat să ofere informaţii despre suspect.

Serviciile norvegiene de securitate PST au anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că au preluat ancheta de la poliţia locală.

În zona Groenland din Oslo, un cartier multietnic în care se află baruri şi restaurante populare şi o serie de moschei, se află totodată principalul sediu al poliţiei, la mai puţin de un kilometru de locul în care a fost găsit dispozitivul.

În Suedia vecină, un camion a intrat vineri în mulţime la Stockholm, a omorât patru persoane şi a rănit alte 15 în ceea ce poliţia a spus că pare să fie un atac terorist.

În 2011, Anders Behring Breivik, un extremist de dreapta, a detonat o maşină-capcană la Oslo, a ucis opt persoane şi a avariat sediul Guvernului norvegian, după care s-a dus şi a deschis focul pe Insula Utoeya, unde a ucis alte 69 de persoane, majoritatea liberi laburişti care participau la o tabără.

IMAGINI CUTREMURĂTOARE! Războiul continuă în Siria, după atacul Statelor Unite... Accident feroviar grav în Moscova: Două trenuri de călători s-au ciocnit: cel puțin 50 de persoane au fost rănite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x