Antena Căutare

Au reapărut CA PRIN MAGIE! Pantofii purtați de Judy Garland în „Vrăjitorul din Oz” au fost găsiți de FBI la 13 ani după ce dispăruseră!

Pantofii rubinii purtaţi de Judy Garland în filmul muzical american ''The Wizard of Oz'' (''Vrăjitorul din Oz''), dispăruţi în mod misterios în urmă cu 13 ani dintr-un muzeu din Minnesota, au reapărut, aproape ca prin magie.

Au reapărut CA PRIN MAGIE! Pantofii purtați de Judy Garland în „Vrăjitorul din Oz” au fost găsiți de FBI la 13 ani după ce dispăruseră!
Pantofii purtați de Judy Garland în filmul Vrăjitorul din Oz | FBI | Reuters

Pantofii rubinii purtaţi de Judy Garland în filmul muzical american ''The Wizard of Oz'' (''Vrăjitorul din Oz''), dispăruţi în mod misterios în urmă cu 13 ani dintr-un muzeu din Minnesota, au reapărut, aproape ca prin magie, relatează miercuri AFP.

Aceştia sunt, fără îndoială, cei mai faimoşi pantofi din cinematografia americană.

Cu ajutorul lor, lovindu-şi călcâiele de trei ori, Dorothy, tânără eroină a marelui clasic din 1939, îşi realizează visul său cel mai de preţ: reîntoarcerea acasă, în Kansas. Însă, puţin mai departe spre nord, în Minnesota, una dintre perechile utilizate la turnarea filmului au dispărut în miezul unei nopţi din 2005 din vitrina din sticlă în care erau depuşi la Judy Garland Museum din Grand Rapids - localitatea natală a actriţei.

O recompensă de un milion de dolari a fost promisă oricui putea contribui cu informaţii la găsirea condurilor. Însă, soarta acestora a rămas un mister până când poliţia federală americană (FBI) a anunţat, marţi, că i-a găsit, aparent în stare bună, după o îndelungată investigaţie.

''Este uimitor! Am crezut că s-au pierdut pentru totdeauna", a declarat pentru AFP o reprezentantă a Judy Garland Museum, Sue Plagemann.

Ancheta s-a îndreptat anul trecut către o persoană care a încercat să fraudeze compania de asigurări depozitară a drepturilor de proprietate asupra condurilor. Aceasta s-a încheiat douăsprezece luni mai târziu în Minneapolis, în timpul unei operaţiuni condusă de agenţi FBI infiltraţi.

''Nu s-a terminat. Mai sunt încă multe de făcut", au comunicat marţi autorităţile care au făcut apel la oferirea oricăror informaţii care ar putea ajuta la identificarea tuturor celor vinovaţi.

Cel puţin alte trei perechi identice, purtate de Judy Garland în "The Wizard of Oz" există în prezent. Una dintre acestea este expusă la National Museum of Natural History din Washington, care a reuşit să obţină peste 300.000 de dolari în 2016 printr-o campanie de strângere de fonduri necesare restaurării condurilor.

A început! S-a rupt în urmă cu puțin timp! Întreaga planetă este amenințată chiar acum!... Tragedie teribilă! Un elicopter s-a prăbuşit, în urmă cu puțin timp! Toate cele PATRU PERSOANE aflate la bord au MURIT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x