Avocatul arata ca, in primele trimestre ale ultimilor sapte ani, numarul bogatilor care au renuntat la cetatenia americana a fost in medie de 115. Potrivit lui Andrew Mitchel, explicatia consta in doua modificari de natura tehnica aduse legislatiei din domeniul taxelor.
In 2008, s-a eliminat obligatia de a depune acte la fiscul american pentru deducerile fiscale, pe o perioada de zece ani, dupa renuntarea la cetatenie. In plus, numarul de zile care pot fi petrecute pe teritoriul SUA fara a intra sub incidenta sistemului fiscal al Statelor Unite a crescut de la 30 la 120.
Legislatia anterioara prevedea ca persoanele care petreceau peste 30 de zile anual pe teritoriul SUA, dupa ce renuntau la cetatenie, sa fie obligate sa plateasca taxe ca cetatean american.
In acest context, multi americani cu dubla cetatenie au ajuns la concluzia ca a fi american nu este suficient pentru a justifica bataia de cap generata de depunerea actelor cerute de Fisc.
Statele Unite sunt printre putinele tari care impun propriilor cetateni ce traiesc permanent in alt stat sa depuna documente pentru taxe.
Sursa: Antena3
VIDEO! SUA se confrunta cu incendii uriase de vegetatie... Medvedev sustine realegerea lui Obama in functia de presedinte al SUA...