Căutare Live

Bolton scrie într-o lucrare nepublicată că Trump voia să lege ajutorul militar destinat Ucrainei şi ancheta cu privire la Biden, contrazicând apărarea miliardarului în procesul destituirii

Fostul consilier în probleme de securitate naţională John Bolton afirmă într-un manuscris că preşedintele american Donald Trump voia să blocheze un ajutor militar destinat Ucrainei până când Kievul anchetează cu privire la rivalul său potenţial în alegerile prezidenţiale, dezvăluie The New York Times, relatează AFP.

Democraţii au reacţionat rapid faţă de acest articol publicat în ediţia de duminică a cotidianului american şi au cerut ca atât Bolton, cât şi alte persoane care ocupă posturi importante în cadrul administraţiei Trump să fie convocate la audieri în procesul destituirii miliardarului, în curs în Senat.

Ei ca şi Mick Mulvaney, şeful de cabinet al preşedintelui, să fie audiat.

Evocând lucrarea nepublicată a lui Bolton, NYT avansează că fostul magnat în domeniul imobiliar i-a încredinţat lui Bolton refuzul său de a plăti un ajutor în valoare de 391 de milioane de dolari Ucrainei, atât timp cât autorităţile ucrainene nu îl ajutau prin lansarea unei anchete cu privire la democratul Joe Biden şi fiului acestuia, Hunter Biden, care făcea parte din Consiliul de Administraţie al grupului ucrainean în domeniul gazelor naturale Burisma.

Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, l-a inculpat pe preşedinte la 18 decembrie, Senatul, majoritar republican (53 din 100 de mandate) este însărcinat să decidă o eventuală destituire în urma procesului în curs.

Fostul om de afaceri newyorkez este inculpat de abuz de putere şi obstrucţionarea bunului mers al activităţii Congresului. O majoritate de două treimi a senatorilor este necesară în vederea destituirii sale.

Avocaţii săi afirmă că nu a existat o condiţionare a plăţii ajutorului, argumentând că blocarea acestuia a fost independentă de cererea unei anchete cu privire la cei doi Biden.

Însă manuscrisul lui Bolton contrazice această apărare.

Bolton a anunţat deja că este dispus să fie audiat, în cazul în care este convocat.

Parlamentarul democrat Adam Schiff, care conduce acuzarea în procesul destituirii lui Donald Trump, a subliniat pe Twitter că Donald Trump "a blocat cererea (democrată) cu privire la audierea lui John Bolton”.

”Acum vedem care este motivul. Bolton contrazice în mod direct inima apărării preşedintelui”, subliniază el.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi consideră că refuzul republicanilor de a-l audia pe John Bolton sau alţi martori şi de a solicita documente este ”de-acum şi mai puţin justificabilă”.

”Alegerea este clară: Constituţia noastră sau o disimulare”, a adăugat ea.

Sursa : news.ro

Extrema dreaptă italiană, înfrântă în alegerile regionale din Emilia-Romagna, o lovitură dură aplicată lui Matteo Salvin... Video| Momentul în care un avion cu 130 de pasageri la bord aterizează de urgență în mijlocul unei străzi aglomerate. Re...
Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x