Antena Căutare

Boris Johnson ”credea că Brexitul avea să piardă”, dezvăluie David Cameron

Fostul premier britanic David Cameron dezvăluie că actualul şef al Guvernului Boris Johnson paria pe un eşec al votului în favoarea Brexitului în referendumul din 2016, relatează AFP.

Fostul premier britanic David Cameron dezvăluie că actualul şef al Guvernului Boris Johnson paria pe un eşec al votului în favoarea Brexitului în referendumul din 2016, relatează AFP.

”Ştiţi, chiar cu câteva minute înainte de a se duce să explice de ce era în favoarea Brexitului, el mi-a trimis un mesaj în care spunea «Brexitul va fi zdrobit ca o broască râioasă sub o grapă»”, a declarat David Cameron într-un interviu la postul de televiziune ITV.

”El credea că votul în favoarea Brexitului avea să piardă, dar nu voia să renunţe la şansa de a fi de partea romantică, patriotică şi naționalistă a Brexitului”, a continuat fostul premier conservator (2010-2016).

Însă Boris Johnson ”nu a apărat niciodată (Brexitul) înainte, el credea că (Brexitul) va pierde şi de aceea a făcut alegerea” de a-l susţine, a insistat Cameron.

Articolul continuă după reclamă

Why did back Brexit if he had never spoken in favour of leaving the EU? gives his best guess as he reveals the text he received minutes before Mr Johnson went public to support the Leave bid

— ITV News Politics (@ITVNewsPolitics)

Boris Johnson a fost unul dintre marii artizani ai victoriei Brexitului în referendumul din 23 iunie 2016, prin care aproape 52% dintre britanicii care s-au prezentat la urne s-au pronunţat în favarea unei ieşiri din blocul european.

Fostul primar al Londrei şi un fost ministru de externe, «BoJo» i-a succedat Theresei May ca premier la sfârşitul lui iulie, promiţând să scoată cu orice preţ regatul Unit din Uniunea Europeană(UE) la 31 octombrie, cu sau fără acordul de retragere încheiat cu Bruxellesul.

Cu 45 de zile înaintea datei prevăzute a Brexitului,, el a luat în calcul în mod deschis un divorţ fără acord, în pofida unor previziuni alarmante, stabilite de către propriul său Guvern - penurii alimentare şi de medicamente şi riscul unor tulburări publice.

”Regret enorm unde am ajuns”, a mărturisit David Cameron, care va rămâne în Istorie ca premierul prin care s-a ajuns la Brexit.

"Do I have regrets? Yes. Am I sorry about the state the country’s got into? Yes. Do I feel I have some responsibility for that? Yes." addresses his EU referendum regret in

— ITV News (@itvnews)

”Îmi asum partea mea de responsabilitate, pentru că era refrendumul meu, campania mea (în favoarea rămânerii în UE) şi l-am pierdut”, a continuat el, precizând că exclude o întoarcere în politică.

David Cameron, în vârsta de 52 de ani, îşi exprimă regretul, însă refuză să îşi asume responsabilitatea a ”tot ceea ce a urmat” după referendumul de la 23 iunie 2016.

Fostul lider conservator şi-a anunţat demisia la o zi după consultare.

Sursa : news.ro

Ankara, Moscova şi Teheranul încearcă să evite ceea ce este mai rău la Idleb... Trump crede că nu a venit încă momentul să se ducă la Phenian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x