Antena Căutare

Cine este românca Roxana Mărăcineanu, noul Ministru al Sportului în Franța

Vestea că o româncă, pe numele ei Roxana Mărăcineanu, a fost numită în funcția de ministru al Sportului în Franța s-a răspândit cu repeziciune pe rețelele de socializare. 

Vestea că o româncă, pe numele ei Roxana Mărăcineanu, a fost numită în funcția de ministru al Sportului în Franța s-a răspândit cu repeziciune pe rețelele de socializare.

La 4 septembrie 2018, Roxana Mărăcineanu a fost numită ministru al Sportului în Franţa, înlocuind-o pe fosta campioană olimpică de scrimă Laura Flessel, care şi-a anunţat demisia în cursul dimineţii, informează Agerpres.

Cine este Roxana Mărăcineanu?

Fosta înotătoare s-a născut la Bucureşti, la 7 mai 1975, ajungând în Franţa la vârsta de 9 ani, potrivit www.universalis.fr. Ea are dublă cetăţenie, română şi franceză. La Mulhouse a făcut studii de traducător şi are o diplomă în management. Tot aici a practicat nataţia.

În 1991, a devenit campioană a Franţei la probele de 100 metri spate şi 200 metri spate, potrivit www.leparisien.fr.

La 17 ianuarie 1998 la Perth, Australia, a câştigat proba de 200 metri spate (2 min 11,26 s) şi a devenit, prima franţuzoaică campioană mondială la nataţie, potrivit www.universalis.fr.

În 1999, Roxana Mărăcineanu a câştigat, la 27 iulie, proba de 200 metri spate la Campionatele Europene de la Istanbul (Turcia). În 2000 a obţinut medalia de argint la proba de 200 metri spate la Jocurile Olimpice de la Sydney. În 2004 şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă.

A devenit consultant în mass-media. A fost aleasă consilier regional în Île-de-France în 2010. A lucrat, de asemenea, în cadrul a două asociaţii - J'peupa G piscine! şi Educateam.

A fost decorată, la 29 iunie 2018, în cadrul Galei 100 pentru Centenar, dedicată românilor care au realizat lucruri deosebite în străinatate, evenimentul fiind organizat de Ambasada României în Franţa.

Accident CUMPLIT! Două trenuri s-au ciocnit și peste o SUTĂ de persoane au fost rănite!... VIDEO! Valurile uriașe au făcut peste 170 de victime: Imagini apocaliptice în Japonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x