Antena Căutare

Comisia Europeana, preocupata de suspendarea presedintelui Traian Basescu si de decizia CCR

Conform purtatorului de cuvant al Executivului UE, Comisia Europeana (CE) este preocupata de situatia din Romania, dupa suspendarea presedintelui Traian Basescu si dupa decizia Curtii Constitutionale care valideaza aceasta decizie.

"Pot spune ca suntem preocupati de viteza si de consecintele deciziilor luate in ultimele saptamani; avem numeroase intrebari in legatura cu independenta Curtii Constitutionale si a puterii judiciare", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, citat de AFP. "Am notat ca instanta constitutionala a confirmat ca Parlamentul Romaniei a utilizat proceduri corecte in decizia de suspendare a presedintelui", a precizat Pia Ahrenkilde Hansen.

Oficialul CE a confirmat ca intalnirea dintre premierul Victor Ponta si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va avea loc joi. "Analiza in acest stadiu nu poate fi exhaustiva pentru ca asteptam intrevederea de joi pentru a avea clarificarile pe care le-am cerut", a explicat Ahrenkilde Hansen.

Bilantul negru al inundatiilor din Rusia: 172 de morti ... Fratele lui Barack Obama traieste in conditii modeste, in Kenya...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x