Antena Căutare

Comerciantii carnii de cal gasita in semipreparatele britanice ameninta ca va face plangere impotriva furnizorului roman

Romanii sunt acuzati ca au inselat Europa. Marea Britanie a luat foc cand a gasit carne de cal in produse. de vita, frantuzesti. Iar francezii arata cu degetul inspre noi. Un furnizor roman i-ar fi pacalit si le-ar fi vandut, fara stirea lor, carne de cal in loc de carne de vita. In timp ce compania care a comercializat carnea fals-etichetata spune ca va depune plangere impotriva producatorului roman, britanicii suspecteaza ca inselaciunea e pusa la cale de o "conspiratie internationala".

Scandalul a pornit din Marea Britanie, una din cele 16 tari in care producatorul de semipreparate Findus isi exporta produsele. In ultima saptamana, mii de cutii de lasagna si spaghete bolognese au fost retrase de pe rafturi dupa ce s-a aflat ca nu contin doar carne de vita, contrar etichetei. Testele au aratat ca vita era amestecata sau chiar inlocuita total cu carne de cal. Luati la intrebari, atat producatorul cat si providerul acestuia de carne pozeaza in victime.

“Noi am spus ca vindem carne de vita, in produsele noastre. In realitate, am scos la vanzare carne de cal din Romania. Am fost inselati!”, se arata intr-un comunicat remis de Findus.

In ochii romanilor si nu numai, strategia francezilor pare cusuta cu ata alba. “Nu suntem siguri daca este vorba despre o incompetenta crasa sau despre un lucru de care ma tem ca este mult mai posibil, despre o conspiratie criminala organizata la nivel international!”, a declarat Ministrul Mediului din Marea Britanie, Owen Patterson.

"Ca producatorul din Franta sa cumpere cantitati mari, pentru ca aici nu e vorba de 5 kg, si sa primeasca carne de cal, inseamna ca ori habar nu are cum arata carnea, ori, de fapt, a fost un acord tacit. Au vrut o carne mai ieftina, au stiut ca e de cal”, este de acord si Sorin Minea, presedinte Romalimenta.

In Franta, compania Findus, care a scos pe piata produsele, a transmis ca vrea ca furnizorul roman sa fie tras la raspundere. Surprinzator, numele firmei romanesti este notat insa cu X, in comunicat. La fel de surprinzatoare e si declaratia directorului. Intrebat de jurnalistii straini, a spus ca nu-si aminteste numele furnizorului roman.

Pana acum, produsele suspecte au fost retrase de la vanzare din Franta, Marea Britanie si Suedia.

Chinezii sarbatoresc intrarea in Anul Sarpelui!... Un cutremur de 6,8 grade a avut loc sambata in Columbia. Peste 100 de locuinte au fost avariate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x