Antena Căutare

Complot terorist, cu mancare otravita in hoteluri si restaurante, descoperit in SUA

Autoritatile americane au descoperit un complot terorist care urmarea comiterea de atacuri simultane in hoteluri si restaurante din Statele Unite, prin introducerea in mancarea servita a unor substante otravitoare, relateaza CBS in pagina electronica.

In cadrul acestui complot, s-ar fi urmarit folosirea a doua substante otravitoare - ricina si cianida - care urmau sa fie introduse in mancare.

Suspectii ar avea legaturi cu aceeasi grupare care a incercat sa arunce in aer avioane-cargo deasupra coastei de est a Statelor Unite in luna octombrie, Al-Qaida din Peninsula Arabica.

Potrivit unui mesaj de propaganda al organizatiei, este importanta "atacarea inamicului prin operatiuni de mai mica anvergura, dar mai frecvente", pentru a "impovara si mai mult o economie deja aflata in declin".

Manuale si inregistrari video postate pe site-uri jihadiste arata cat de usoara este crearea ambelor substante, o cantitate extrem de mica din acestea fiind letala pentru om.

Luni, purtatorul de cuvant al Departamentului de Securitate Interna, Sean Smith, a declarat: "Agentiile de contraterorism si securitate interna au depus in ultimii ani eforturi ample pentru a contracara toate tipurile de atacuri teroriste, inclusiv cele neconventionale care folosesc materiale chimice, biologice, radiologice si nucleare".

Sursa: Jurnalul National

Un arbore de Craciun starneste noi polemici intre cele doua Corei... Colet capcana cu praf de pusca, descoperit intr-un metrou din Roma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x