Antena Căutare

Confruntările violente stârnite de moartea lui George Floyd continuă în SUA. Fiica primarului oraşului New York, arestată

Protestele faţă de moartea lui George Floyd au continuat duminică în mai multe oraşe americane. Au fost înregistrate noi confruntări violente între demonstranţi şi forţele de ordine şi numeroase arestări. Între protestatarii reţinuţi de poliţie s-a aflat şi fiica primarului oraşului New York.

În a şasea zi de proteste de la moartea lui Floyd, mii de oameni au sfidat interdicţiile impuse în criza sanitară.

Mai multe incendii au fost pornite în Washington DC, inclusiv în apropiere de Casa Albă. După ora locală 23.00, un perimetru de câteva străzi era acoperit de fum gros, relatează The Guardian.

Donald Trump, care vineri noapte ar fi fost dus într-un buncăr special pentru a fi protejat, nu s-a adresat până acum naţiunii privind protestele, ci doar a publicat pe Twitter mesaje inflamatoare.

În Minneapolis, mai mulţi oameni s-au adunat din nou pe strada unde Floyd a fost arestat şi ucis luni, devenită acum un memorial. Poliţia a îndepărtat protestatarii folosind forţa.

În New York, mii de oameni au manifestat din nou duminică şi, pentru o scurtă perioadă, podul Manhattan a fost închis. Protestatarii au aruncat cu gunoaie în poliţişti, iar aceştia au răspuns violent şi au făcut mai multe arestări.

Chiara de Blasio, fiica în vârstă de 25 de ani a primarului oraşului, a fost unul dintre cei arestaţi duminică seară.

Sindicatul poliţiei din New York a publicat într-un mesaj pe Twitter: „Cum poate NYPD să apere oraşul de anarhiştii revoltaţi când fiica aruncătoare de obiecte a primarului este unul dintre ei. Acum ştim de ce el interzice mobilizarea unităţilor călare şi nu lasă NYPD să îşi facă treaba”.

Mai mulţi jurnalişti au semnalat ulterior că Twitter a înlăturat mesajul Poliţiei.

În protestele care au avut loc în ţară poliţia a răspuns cu grenade şi spray-uri lacrimogene, gloanţe de cauciuc asupra demonstranţilor, dar şi jurnaliştilor. În Denver, poliţiştii au lovit în mod repetat un reporter de la Denver Post, deşi el le-a spus că este reprezentant al presei.

În districtul Los Angeles au fost anunţate restricţii de mobilitate pentru intervalul orar 18.00 - 06.00, având în vedere că mai multe proteste continuă în sudul Californiei. Numeroase localuri şi magazine au fost vandalizate în weekend.

Sursa : news.ro

SUA, în prag de război civil! Președintele Donald Trump a fost ascuns într-un buncăr secret. Informația, confirmată de o... Video. Un autocar cu zeci de români a luat foc, pe o autostradă din Austria! Flăcările, văzute de la kilometri distanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 2: Rum Baba cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 2: Rum Baba cu fructe de pădure Joi, 04.04.2024, 15:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x