Antena Căutare

Coronavirus în Marea Britanie - 759 de noi decese; în total, bilanţul victimelor a ajuns la 18.100

Regatul Unit a raportat miercuri 759 de noi decese în spitalele cu pacienţi afectaţi de noul tip de coronavirus, totalul victimelor fiind de 18.100 de la începutul epidemiei, potrivit Ministerului Sănătăţii, citat de AFP.

În total, 133.495 de persoane au fost diagnosticate pozitiv în ţară, una dintre cele mai afectate din Europa şi care în prezent a atins vârful epidemiei, a declarat ministerul Sănătăţii, Matt Hancock.

Bilanţul autorităţilor nu ia în calcul centrele de îngrijire unde, potrivit reprezentanţilor sectorului, mai multe mii de persoane în vârstă au murit.

În Parlament, miercuri, noul şef al opoziţiei laburiste, Keir Starmer, a reproşat guvernului "lentoarea" în gestionarea pandemiei.

"Există un decalaj între promisiuni şi punerea lor în practică", a criticat el. "Vedem o tendinţă: am fost lenţi în a dispune izolarea, lenţi în depistare şi acum suntem lenţi în a accepta propunerilor companiilor britanice" pentru a fabrica materiale medicale.

Izolarea instaurată din 23 martie a fost prelungită la 16 aprilie încă trei săptămâni. În ciuda presiunii care creşte, guvernul nu are în vedere deocamdată nicio măsură de relaxare, contrat cu alte ţări europene.

Puterii i se reproşează întârzierea în privinţa efectuării de teste şi lipsa echipamentelor de protecţie pentru personalul medical.

Sursa : news.ro

Aproape 2.000 de lei, în mână, pentru cei care acceptă să li se facă vaccinul anti-coronavirus. Ce criterii trebuie înde... Coronavirus în Italia - Record de vindecări - 2.723. A fost depăşit pragul de 25.000 de decese...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x