Antena Căutare

Decizie istorică luată de Curtea Supremă! Căsătoriile între persoanele de același sex, legalizate în SUA

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a decis, în cursul zilei de vineri, legalizarea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex în toate statele americane.

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a decis, în cursul zilei de vineri, legalizarea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex în toate statele americane.

Astfel, cu un vot de 5 la 4, legea a devenit una naţională, valabilă în toate cele 50 de de state. Această decizie surprinzătoare vine cu puțin timp înainte de festivităţile comunităţii gay, care sunt anunţate pentru acest weekend.

În statele în care astfel de căsătorii nu erau legale, autorităţile sunt obligate să recunoască mariajele încheiate în alte state.

În urmă anunţării deciziei, mai multe personalităţi au reacţionat, printre care şi Hillary Clinton: "Mândră să celebrez o victorie istorică în egalitatea căsătoriilor - curajul şi determinarea comunităţii LGBT din America au făcut acest lucrun posibil".

De asemenea, celebra Ellen DeGeneres, care este căsătorită cu o femeie, a scris simplu: "Iubirea a învins”.

Recent, Irlanda a devenit prima ţară din lume unde căsătoriile între persoane de acelaşi sex au devenit legale în urmă unui referendum.

Cel puțin 25 de morți și 202 de răniți într-un ATENTAT comis la o moschee din Kuweit. Atacul a fost revendicat de Statul... Taiwan: Explozia dintr-un parc acvatic s-a soldat cu peste 500 de răniți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x