Antena Căutare

Dezbaterea vicepresedintilor americani: Joe Biden a dominat discutiile, Paul Ryan a fost "un simplu spectator"

Cei doi candidati la vicepresedintia Statelor Unite ale Americii, democratul Joe Biden si republicanul Paul Ryan, au participat la o dezbatere televizata, joi noapte, in Kentucky. Timp de 90 de minute, au discutat pe numeroase teme, oferind spectacolul care a lipsit, saptamana trecuta, de la dezbaterea dintre Obama si Romney, spun americanii.

Potrivit unui sondaj realizat de CNN, castigator in dezbatere ar fi fost Paul Ryan, insa presa americana dar si cea internationala sustin ca Joe Biden a condus, de departe, discutia, ridicandu-se la inaltimea poreclei de "Bulldog" al politicii americane. Washington Post a scris ca "dezbaterea a fost atat de dominata de Biden, in sensul bun si rau, incat Ryan a fost in mare parte un spectator".

New York Times a notat ca Ryan s-a lasat dominat de Biden si nu a reusit sa faca fata atacurilor democratului. Jurnalistii sustin ca Biden a reusit sa se mentina pe pozitie mult mai bine decat Obama in dezbaterea cu Romney, incercand sa recupereze teren.

Biden a declarat in timpul dezbaterii ca planul lui Ryan si Romney de a scade impozitul pe venit cu 20% si de a elimina nisele fiscale pentru cei bogati "este imposibil din punct de vedere matematic”.

"Nu putem sa ne permitem reducerea impozitelor pentru persoanele care castiga mai mult de un milion de dolari. Ele nu au nevoie de acest lucru. Clasa de mijloc are nevoie de asa ceva", a sustinut democratul.

Joe Biden a recunoscut ca administratia Obama nu a reusit sa grestioneze bine criza din Benghazi, in urma careia ambasadorul SUA si alti oficiali au fost ucisi, la inceputul lunii septembrie, fiind momentul slab din dezbatere al democratului.

Pe de alta parte, Paul Ryan a a reusit sa tina un discurs fara cusur despre politicile conservatoare, dar si despre politica externa.

FOTO: EPA / Intact Images







Ce ar insemna pentru Israel destramarea Siriei... Sarkozy, respins de actuala iubita a lui Hollande: „Cine se crede? Nu sunt destul de bun pentru ea?”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x