Antena Căutare

Egiptul, in pragul unei noi revolutii: 22 morti si 1.000 de raniti, in urma protestelor din Cairo

Egiptul este in pragul unei noi revolutii la mai putin de un an de la inlaturarea lui Mubarak. Cel putin 22 oameni au murit si peste o mie au fost raniti in urma celor doua zile de ciocniri violente dintre demonstranti si fortele de ordine. Protestarii anunta ca nu vor renunta la lupta pana ce armata nu va transfera puterea in mainile civililor. Si in Siria, se vorbeste tot mai des despre un posibili razboi civil.

UPDATE 12.50: 22 de persoane au murit incepand de sambata in confruntarile din Egipt dintre manifestantii ostili puterii militare si fortele de ordine, a anuntat luni Ministerul Sanatatii, citat de agentia oficiala Mena, transmite AFP.

Noapte de foc in Egipt, acolo unde sute de oameni au iesit pentru a doua zi consecutiv in strada, cerand plecarea de la putere a armatei. Ca si pana acum, au fost intampinati cu gloante de cauciuc si gaze lacrimogene.

Tinerii sunt nemultumiti de faptul ca regimul Mubarak a fost inlocuit de o conducere militara. Demonstrantii ii acuza pe generali ca vor sa ramana la putere pana la viitoarele alegeri prezidentiale care vor avea loc peste aproximativ un an.

Autoritatiile de Cairo neaga faptul ca doresc prelungirea perioadei de tranzitie si anunta ca data alegerilor parlamentare, programate pe 28 noiembrie, nu va fi afectata de continuarea protestelor.

Tensiune este si in Siria, acolo unde secretarul de stat american, Hillary Clinton a admis posibilitatea izbucnirii unui razboi civil. Mai mult, Liga Araba a refuzat propunerea autoritatilor de la Damasc de a trimite 500 de observatori.

Intr-un interviu acordat presei britanice, presedintele Al Assad a mentionat ca,in ciuda presiunii internationale nu va renunta la reprimarea brutala a protestelor la adresa regimului sau.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Poul Nyrup Rasmussen, presedintele Partidului Socialist European, si-a prezentat demisia... Atac terorist dejucat la New York: un simpatizant al-Qaeda, arestat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x