Antena Căutare

Egiptul ridica starea de urgenta, instituita de peste 30 de ani

Dupa mai bine de 30 de ani, Egiptul ridica starea de urgent, a anuntat liderul puterii militare, maresalul Hussein Tantawi, intr-un discurs televizat, relateaza AFP.

"Am luat decizia de a pune capat starii de urgenta in toata tara, cu exceptia cazurilor de lupta impotriva infractiunilor violente, incepand cu dimineata zilei de 25 ianuarie 2012", a declarat maresalul Tantawi.


Aceasta ridicare, reclamata cu insistenta de organizatiile de aparare a drepturilor omului si de numeroase partide politice, coincide cu prima aniversare a debutului revoltei care l-a inlaturat de la putere pe presedintele Hosni Mubarak.

Legea cu privire la starea de urgenta, care permite restrictionarea libertatilor publice si procese in fata instantelor speciale, s-a aflat in vigoare fara intrerupere de-a lungul celor 30 de ani ai regimului lui Hosni Mubarak.

Starea de urgent din Egipt a fost instituita dupa asasinarea presedintelui Anwar Al-Sadat de catre islamisti, in octombrie 1981.

foto: EPA/ Intact Images

VIDEO! Salvati de pasagerii unei barci aflata in apropiere, dupa ce s-au prabusit cu avionul in ocean... Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, ar putea fi vandut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x