Antena Căutare

Elvetia blocheaza conturile apropiatilor presedintelui Siriei

Elvetia a blocat recent 20 de milioane de franci elvetieni (16,6 milioane de euro) apartinand unor apropiati ai presedintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit unei purtatoare de cuvant a autoritatilor elvetiene, informeaza AFP. Iar, in total, averile siriene blocate de Berna se ridica la circa 70 de milioane de franci elvetieni (58,2 milioane de euro).

"In Elvetia, 20 de milioane de franci apartinand anturajului dictatorului sirian Bashar al-Assad au fost blocate in ultimele saptamani", a declarat purtatorul de cuvant al Secretariatului de Stat pentru Economie (SECO), Marie Avet.

Cele 20 de milioane de franci blocate de Berna recent se explica prin adaugarea unor noi nume pe lista elvetiana a persoanelor si intreprinderilor siriene ale caror active sunt inghetate.

In aprilie, Elvetia a inasprit masurile impotriva regimului sirian si a impus sanctiuni impotriva lui Anisa si lui Asma al-Assad, mama si sotia presedintelui Bashar al-Assad, precum si impotriva mai multor membri ai Guvernului.

"Lista neagra" elvetiana contine acum numele a 127 de persoane fizice si a 40 de intreprinderi si entitati. Persoanele inscrise pe aceasta lista nu mai pot dispune de averile lor din Elvetia si au interdictie de intrare pe teritoriul elvetian.

Cutremur de 5,9-6,1 grade, pe insula indoneziana Java... Summit Rusia-UE, la Sankt Petersburg:Herman Van Rompuy a pledat pentru ca UE si Rusia sa-si uneasca eforturile in proble...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x