Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Adela

Gata cu minciunile „sursei credibile”! Experții de la OMS, somați să dezvăluie adevărul despre pandemie: „Aveți 30 de zile”

Donald Trump, săturat de „omisiunile” oficialilor de la Organizația Mondială a Sănătății.

Experții de la OMS, somați să dezvăluie adevărul despre pandemie

Profimedia

Donald Trump îl acuză pe directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de „lipsă alarmantă de independenţă” făţă de China, transformând OMS într-o „marionetă” a chinezilor.

Președintele american a anunțat că va tăia total contribuția uriașă a Statelor Unite ale Americii la OMS, dacă, în 30 de zile, nu se vor implementa „îmbunătățiri substanțiale”. Trump și-a expus întreaga listă de nemulțumiri într-o scrisoare adresată directorului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În scrisoare, Trump a dat un ultimatul de 30 de zile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să-și remedieze problemele. În caz contrar, va tăia permanent finanţarea şi SUA se va retrage ca membru OMS.

Citește și:

Serviciile secrete germane, raport devastator pentru OMS

Agenții germani de informații au dezvăluit, într-un raport oficial, OMS a urmat instrucțiunile Chinei.

Astfel, directorul OMS ar fi ascuns infrormaţii despre transmiterea de la om la om a virusului şi a amânat declararea pandemiei, ceea ce a însemnat că lupta împotriva epidemiei de coronavirus, la nivel global, a fost întârziată cu patru până la șase săptămâni.

Citește și:

Anunț sumbru de la specialiștii OMS. Ce se întâmplă acum în cele mai afectate zone de COVID-19: „Trebuie să fim pregătiți pentru asta”

Potrivit publicaţiei germane Der Spiegel, care citează un raport al Serviciilor Federale de Informaţii germane, BND, Xi Jinping l-a sunat personal pe directorul general al OMS.

„Pe 21 ianuarie, preşedintele Chinei, Xi Jinping i-a cerut directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus să nu facă publice informaţiile legate de transmiterea de la om la om (a noului tip de coronavirus, n.r.) şi să amâne declararea unei pandemii.

BND estimează că lipsa de transparenţă a Chinei a întârziat cu 4 până la 6 săptămâni lupta împotirva virusului la nivel global”, se arată în raportul serviciilor germane, obţinut de Der Spiegel.

Citește și:

Al doilea val de COVID-19, tot mai puțin probabil! Ce s-a descoperit în organismul celor care s-au reinfectat cu noul coronavirus

Conversația ar fi avut loc la o săptămână după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţa lumea întreagă că nu există dovezi că virusul se transmite de la om la om, ca după o altă săptămână să se răzgândească şi să admită că o astfel de transmitere există, dar este una limitată.

„Dr. Tedros şi preşedintele Xi nu au vorbit la telefon pe 21 ianuarie şi nu au vorbit niciodată la telefon. Astfel de rapoarte neadevărate distrag atenţia de la eforturile OMS şi ale lumii întregi de a lupta cu pandemia de COVID-19”, se arată într-un comunicat OMS.

Recomandari