Antena Căutare

E oficial! O furtună neobișnuită și deosebit de puternică se va abate la sfârșitul săptămânii! Zonele vizate!

Sfârșitul săptămânii va aduce o furtună puternică și neobișnuită, ce va lovi estul Mării Mediterane, aceasta având caracteristici similare cu uraganele și taifunele, scrie CNN. 

Sfârșitul săptămânii va aduce o furtună puternică și neobișnuită, ce va lovi estul Mării Mediterane, aceasta având caracteristici similare cu uraganele și taifunele, scrie CNN.

Potrivit unui studiu publicat în 2011, doar aproximativ două astfel de fenomene apar pe an. Aceste furtuni puternice au loc de obicei în lunile septembrie şi octombrie, când temperaturile la suprafaţa apei din Marea Mediterană sunt încă destul de calde, deşi pot apărea în orice moment al anului.

Furtuna a provocat inundaţii în Tunisia şi Libia în ultimele zile, înainte de a se deplasa spre nord de Marea Mediterană spre Europa.

De-a lungul mării, furtuna poate avea trăsături asemănătoare furtunilor tropicale, asociate în mod obişnuit cu uraganele, cum ar fi vânturile puternice şi chiar un ochi în centrul său.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, se așteaptă ca furtuna să se deplaseze încet spre insula Creta și în sudul Greciei, înainte de a crește viteza și de a ajunge în vestul Tuciei, conform Mediafax.

Mai multe zone din Grecia şi Turcia vor fi lovite de ploi abundente şi de vânturi puternice.

În insula Creta şi în alte insule din sudul Greciei, ar putea cădea ploi de 40-60 de litri/mp, ceea ce ar putea duce la inundaţii, în timp ce în oraşe precum Izmir dn Turcia şi Kalamata din Grecia, s-ar putea înregistra între 20 şi 30 de litri/mp.

Din fericire, furtuna va fi probabil îndepărtată de curenţii de aer şi nu va ajunge în sud-estul Europei, ceea ce va limita cantitatea de inundaţii.

Uraganul este aşteptat să ajungă la forma sa deplină vineri, în largul coastei siciliene, în special în provinciile Siracuza, Catania şi Calabria, anunţă publicaţia italiană Il Messaggero.

Belgia a pornit un război cu Google! Motivul pentru care cel mai utilizat motor de căutare este dat în judecată... După devastatorul cutremur de 7,5 grade din Indonezia, numeroase clădiri sunt distruse și alerta de tsunami este ridicat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x