Antena Căutare

FMI cere Greciei marirea saptamanii de lucru la sase zile

Angajatorii din Grecia ar putea mari saptamana de lucru la sase zile, la solicitarea Fondului Monetar International (FMI), a Uniunii Europene si a Bancii Centrale Europene (BCE), informeaza Russia Today.

Cererea creditorii internationali de a mari saptamana de lucru cu inca o zi se refera la toate sectoarele publice. Mai mult, troica a solicitat si prelungirea programului zilnic de munca, se arata intr-o scrisoare transmisa de FMI, UE si BCE.

In textul scrisorii, se mai mentioneaza ca Ministerul Muncii de la Atena sa implementeze noi masuri, printre care durata preavizului dat angajatilor in cazul concedierii si reducerea cu pana la 50% a platilor compensatorii pentru concediere.

De asemenea, cele trei organisme internationale mai solicita reducerea timpului legal de odihna la 11 ore si eliminarea restrictiilor privind pauzele dintre turele de lucru.

FMI, UE si BCE au transmis acest document autoritatilor de la Atena pe 31 august, inaintea intalnirilor dintre premierul grec Antonis Samaras si partenerii sai de coalitie - presedintele PASOK Evangelos Venizelos si liderul stangii democrate Fotis Kouvelis - programate pentru 5 septembrie.

Creditorii Greciei cer, in plus, o reducere suplimentara de 14,16 miliarde de dolari a cheltuielilor publice.

Solicitarile troicii pot duce la cresterea tensiunilor dintre Guvern si sindicate, dupa ce acestea din urma au amenintat deja cu proteste fata de masurile de austeritate luate pana acum.

Sursa: Antena3.ro

O noua lege in Bruxelles: 250 de euro amenda pentru cei care injura pe strada!... Cutremur de 7,6 grade in Costa Rica! A fost emisa alerta de Tsunami...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x