Antena Căutare

FOTO! Dublin - cel mai securizat oras european, cu ocazia vizitei Reginei Elisabeta a II-a

Vizita istorica in Irlanda: un monarh al Marii Britanii a ajuns in Dublin pentru prima oara dupa dobandirea independentei Irlandei, in anul 1922.

Vizita Reginei Elisabeta a II-a in Dublin reprezinta un moment istoric in drumul catre reconcilierea totala dintre Republica Irlanda si Marea Britanie.

Regina a sosit la pranz in Irlanda, a aterizat pe un aeroport militar, apoi s-a indreptat spre Dublin, oras al carui centru a fost si este inca impanzit de peste 8000 de politisti, dar si de trupe speciale inarmate britanice - masura contestata de catre nationalistii irlandezi.

Dupa un colet-capcana gasit azi-dimineata intr-un autobuz, la 25 de kilometri de Dublin, au mai existat diferite amenintari telefonice din parte dizidentilor, insa autoritatile au anuntat ca programul vizitei Reginei va decurge normal.

Orasul se afla si in focul finalei Europa League la fotbal, care va avea loc miercuri, pe Aviva Stadium, intre FC Porto si Sporting Braga - insa acest eveniment a fost trecut pe plan secund, in favoarea vizitei famiei regale britanice.

In general societatea irlandeza priveste cu deschidere vizita Reginei Elisabeta, doar o mica parte exprimandu-se impotriva, in frunte cu partidul nationalist Sinn Fein, care detine mai multe locuri in Parlament.

Patru zile va dura vizita reginei in Irlanda, dupa Dublin alaiul regal urmand a se indrepta spre sud-vestul tarii, in comitatele Cork si Tipperary.

Saptamana viitoare Dublinul se pregateste pentru inca o vizita de 5 stele: presedintele american Barack Obama va ssosi in Irlanda pentru 24 de ore.

Asasinarea Papei Ioan Paul al II-lea, comandata de sovietici... VIDEO! Razboi pe strazile Turciei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x