Antena Căutare

Franţa va redeschide publicului Mormântul Regilor, o bijuterie arhitecturală a Ierusalimului

Mormintele au fost închise pentru public din motive de conservare şi de securitate. Vastul sit ascuns în spatele unui zid şi al unei porţi de metal în apropiere de Oraşul vechi este semnalizat de un drapel albastru-alb-roşu şi un panou pe care scrie "Republica franceză - Mormântul regilor".

Franţa va redeschide pentru vizite Mormântul regilor, bijuterie arhitecturală veche de 2.000 de ani al cărei proprietar este în inima Ierusalimului şi care a fost închis publicului din 2010, a anunţat marţi Consulatul general al Franţei pe site.

Acest exemplu de arhitectură funerară din epoca romană, care adăpostea altădată sarcofage în camere de alcov şi care este unul dintre cele mai mari complexe ale acestei perioade în regiune, va fi accesibil începând de joi, şi în toate zilele de marţi şi joi, doar prin rezervare online, potrivit consulatului general al Franţei.

Vizita este limitată la 15 persoane la interval de 45 de minute.

"Mormântul regilor este un sit funerar. Vizitatorii vor fi nevoiţi să fie îmbrăcaţi corespunzător şi să respecte locul", se anunţă pe site-ul unde se comandă bilete.

Mormintele au fost închise pentru public din motive de conservare şi de securitate. Vastul sit ascuns în spatele unui zid şi al unei porţi de metal în apropiere de Oraşul vechi este semnalizat de un drapel albastru-alb-roşu şi un panou pe care scrie "Republica franceză - Mormântul regilor".

Accesul său este un subiect foarte delicat din motive politice şi religioase. Evreii ultra-ortodocşi venerează locurile ca pe un sit de înhumare al strămoşilor lor şi reclamă faptul că nu se pot ruga aici. Această problemă a fost adusă în faţa tribunalelor rabinice.

Situl se află în partea palestiniană a Ierusalimului ocupată de Israel din 1967 şi anexată, fapt care nu a fost niciodată recunoscut de comunitatea internaţională. Israel consideră tot oraşul drept capitala sa, palestinienii speră să transforme Ierusalimul de Est în statul la care aspiră.

Redeschizând site-ul, Franţa pune în practică o "decizie luată demult", a indicat un purtător de cuvânt al Consulatului general. Redeschiderea a constituit "obiectivul lucrărilor foarte importante, destinate să securizeze situl pentur public", a spus aceasta.

Lucrările au început în 2009 şi au costat în jur de un milion de euro.

Sursa : news.ro

Preşedintele iranian Hassan Rohani susține că Iranul ”nu caută războiul cu vreo ţară” şi nici cu SUA... Au sfârșit înecați pentru un trai mai bun! Un tată a murit alături de fiica lui, iar soția lui a privit nepuntiincioasă ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x