Germania intenţionează să organizeze Conferinţa privind situaţia din Libia duminică

Germania doreşte să organizeze duminică, la Berlin, un summit consacrat situaţiei din Libia, au declarat luni două surse apropiate reuniunilor pregătitoare pentru Reuters.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să participe la această reuniune în capitala germană, a anunţat Ankara, fără să furnizeze alte detalii.

Principalii doi protagonişti ai războiului civil libian se întâlnesc luni la Moscova în vederea unor discuţii de pace, la o zi după intrarea în vigoare a unui fragil armistiţiu, care a permis reducerea intensităţii confruntărilor armate între cele două tabere.

Mareşalul Khalifa Haftar, care deţine controlulu asupra estului Libiei, a lansat în aprilie o ofensivă în vederea cuceririi capitalei, aflată sub controlul forţelor loiale Guvernului de Uniune Naţională (GNA) al lui Fayez al-Sarraj, recunoscut de comunitatea internaţională.

Turcia, care susţine GNA, şi Rusia, care a desfăşurat mercenari alături de forţe loiale lui Haftar, au îndemnat săptămâna trecută la un armistiţiu, ultima dintr-o serie de încercări de a pune capăt celor peste nouă luni de confruntări armate.

Sursa : news.ro

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri