Antena Căutare

Google il saboteaza pe Mitt Romney in campania electorala

Google il saboteaza pe Mitt Romney in campania sa electorala. Sintagma "completely wrong / complet eronat" este asociata cu candidatul republican, in motorul de cautare.

Cand un utilizator introduce sintagma "completely wrong / complet eronat" in motorul de cautare Google, imaginile asociate vor fi cele cu candidatul republicat la presedintia SUA, Mitt Romney.

Purtatorii de cuvant ai Google au declarat ca ei nu sunt responsabili pentru situatia creata. Totul a pornit cauza popularitatii subiectului campaniei electorale din Statele Unite si o declaratie facuta de Romney in timpul dezbaterii impotriva lui Barack Obama.

O remarca privind "cele 47 de procente" din timpul dezbaterii a fost criticata de mai multi analisti, atat in mass media cat si in mediul on-line, conducand la o revenire a candidatului, care a emis o declaratie in care a admis ca ceea ce a spus este "complet eronat".

"Cele 47 de procente" sunt o sintagma folosita de Romney in timpul unei intalniri in spatele usilor inchise, in care sustine ca 47% dintre americani nu platesc taxe pe venit si vor vota cu Obama.

Desi actuala situatie este doar "opera" lui Romney, asa numitele "bombe Google" au fost fabricate in trecute prin asocierea unor termeni defaimatori cu persoane publice. De exemplu, administratia George W. Bush a fost asociata la inceputul anilor 2000 in cautarile Google cu termenul "miserable failure" ("esec mizerabil"). Nicolas Sarkozy sau politicianul american Hazel Blears sunt alte figuri publice care au avut parte de "tratament special" pe Google.

Sursa: Antena3

Sarkozy, respins de actuala iubita a lui Hollande: „Cine se crede? Nu sunt destul de bun pentru ea?”... Angela Merkel, fericita ca Europa a luat premiul Nobel: "O decizie formidabila. Euro este mai mult decat o moneda&q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x