Antena Căutare

Grecia: Seism în Marea Egee; Nu au fost semnalate pagube şi nici victime

Un cutremur cu magnitudinea 4,8 a avut loc sâmbătă, în Grecia, în lanrgul insulei Karpathos din Marea Egee, potrivit Observatorului geodinamic din Atena, fără ca victime sau pagube să fie semnalate pentru moment de autorităţi, notează AFP.

Epicentrul seismului, la ora 9.51 GMT, a fost la 71 de kilometri în largul acestei insule şi la o adâncime de zeci de kilometri, potrivit Observatorului.

Acest seism a avut loc la trei zile după un altul de 5,2 grade în insula Creta, în sudul ţării, în urma căruia nu au fost victime sau pagube.

Acum două săptămâni, un cutremur a zguduit puternic Atena, în plin sezon turistic. Liniile telefonice au fost perturbate şi o persoană a fost rănită.

Situată în sud-estul Mării mediterane şi pe importante falii geologice, Grecia este adesea zguduită de cutremure de pământ, cel mai adesea de mică intensitate.

Totuşi, acum doi ani, un seism de 6,7 grade în insula Kos din Egee a provocat moartea a două persoane şi a provocat importante pagube.
În 1999, 143 de persoane au murit în urma unui seism cu magnitudinea 5,9, la Atena şi în regiunea sa.

Sursa : news.ro

Un judecător federal a blocat din nou un decret al lui Trump care restrânge dreptul de azil... Al doilea atac armat în mai puţin de 24 de ore, în SUA! Nouă morți, după ce un bărbat a deschis focul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x