Căutare Live

Hackerii “Anonymous” au atacat agentia de analiza Stratfor

Gruparea de hackeri Anonymous a anuntat ieri piratarea agentiei de analiza Stratfor, de la care a obtinut e-mail-uri si date ale unor cardurilor de credit apartinand unor clienti ai acesteia, relateaza AFP.

Hackerii au publicat pe Twitter un link spre ceea ce ei prezinta drept o lista a clientilor Stratfor, intre care se afla Departamentul Apararii americane, fortele terestre si aeriene, agentii publice, subcontractori din sectorul securitatii si giganti precum Apple sau Microsoft.

Ei au postat, de asemenea, imagini prezentate drept chitante ale unor donatii catre organizatii de caritate utilizand conturile clientilor Stratfor. Una dintre aceste plati, in suma de 494 de dolari, ar fi fost facuta catre organizatia nonguvernamentala CARE, cu bani de la epartamentul Apararii, intr-un fond destinat achizitionarii de rechizite scolare pentru elevi saraci.

In total, hackerii afirma ca au obtinut informatii bancare si ale unui numar de 90.000 de clienti, utilizate in operatiuni in valoare de peste un milion de dolari.

Agentia de analiza a recunoscut ca a fost tinta unui atac informatic, in urma caruia a fost postata online o lista cu institutii aflate printre clientii Stratfor.

Gruparea Anonymous a devenit cunoscuta, dupa ce a efectuat numeroase atacuri informatice in intreaga lume. In august, hackerii au piratat site-ul Ministerului sirian al Apararii, in semn de protest fata de reprimarea miscarii de contestare a regimului lui Bashar al-Assad.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! SUA: Un copil a devenit binefacator la 7 ani... Condamnat la moarte la Teheran pentru ca a trecut la crestinism, un iranian cere azil Romaniei...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri