Antena Căutare

Scene din INFERN în Kenya! Cel mai mare târg din capitală, mistuit de flăcări! Cel puțin 15 persoane au murit

Cel mai mare târg sub cerul liber din capitala kenyană Nairobi a fost mistuit într-un incendiu, joi dimineața, în acest incident decedând cel puţin 15 persoane, iar alte peste 70 de persoane fiind rănite.

Cel mai mare târg sub cerul liber din capitala kenyană Nairobi a fost mistuit într-un incendiu, joi dimineața, în acest incident decedând cel puţin 15 persoane, iar alte peste 70 de persoane fiind rănite.

Anunțul a fpst făcut de un responsabil al Ministerului de Interne al Kenyei, informează AFP.

„Am pierdut 15 oameni în această tragedie, dimineaţa aceasta. Încercăm să stabilim cauzele incendiului", a declarat pentru presă Kangethe Thuku, coordonatorul pentru probleme de securitate al comitatului Nairobi.

Incendiul s-a declanşat în jurul orei 02.00, într-un depozit de lemn din populara piaţă Gikomba, în estul Nairobi, a precizat şeful poliţiei din capitala Kenya, Robinson Thuku, adăugând că cel puţin patru copii se numără printre victime.

De asemenea, alte peste 70 de persoane primeau îngrijiri medicale, în principal în spitalul Kenyatta, cel mai mare spital public din oraş.

Incendiul a distrus nenumărate tarabe din lemn şi prelate din plastic, iar autorităţile nu reuşeau joi dimineaţa să-i oprească pe proprietarii acestora care încercau să se apropie în pofida unui fum gros şi numeroaselor explozii de butelii de gaz aflate în zonă.

Numeroase efective de pompieri şi militari din armata kenyană s-au deplasat la locul incendiului, misiunea incluzând recuperarea a nouă cadavre care se aflau într-o clădire care se învecina cu piaţa şi spre care s-a propagat incendiul.

Cunoscută în special pentru vânzarea de haine şi încălţăminte second-hand, piaţa din Gikomba a trecut prin mai multe incendii în ultimii ani. În octombrie 2017, focul a distrus o bună parte din piaţă.

Pe de altă parte, în mai 2014, zece oameni au murit într-un dublu atentat cu bombă, atribuit islamiştilor somalezi shebab, afiliaţi mişcării Al-Qaida.

Un avion s-a prăbușit într-un cartier aglomerat din Mumbai, India! 5 oameni au murit!... „Nu renunțăm nici măcar la un centimetru”. Mesajul președintelui chinez în timpul întâlnirii cu Secretarul american Jim ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x