Antena Căutare

Infringement impotriva Romaniei cu privire la un acord cu Rusia in domeniul aviatiei

Comisia Europeana a lansat astazi procedura de incalcare a tratatelor impotriva Romaniei din cauza unui acord bilateral incheiat cu Rusia. Executivul european este ingrijorat ca acordul poate afecta tratamentul egal al companiilor aeriene din Uniunea Europeana si concurenta dintre companiile aeriene europene.

Acordurile bilaterale in domeniul serviciilor aeriene intre un stat membru UE si o tara care nu face parte din UE trebuie sa includa o clauza prin care se recunoaste ca termenii acordului se aplica egal tuturor liniilor aeriene din UE, si nu numai liniilor aeriene din respectivul stat membru.

Rusia este una dintre putinele tari din lume care nu recunoaste ca toti transportatorii din UE trebuie tratati in mod egal si ca termenii oricarui acord bilateral trebuie sa includa "clauza de desemnare a UE", care trebuie aplicata tuturor, arata un comunicat al Comisiei Europene.

Refuzul Rusiei creeaza probleme grave in practica, periclitand drepturile de trafic, de pilda, pentru liniile aeriene preluate de un transportator dintr-un alt stat membru UE.

Comisia Europeana a trimis deocamdata Romaniei o scrisoare de notificare, prim pas al procedurii de infringement, anunta realitatea.net. Romania are doua luni la dispozitie pentru a raspunde acesteia.

Daca raspunsul trimis Comisiei va fi nesatisfacator, Comisia va declansa etapa a doua a infringementului, cerand Romaniei, printr-un "aviz motivat", sa-si amendeze acordul bilateral cu Rusia in domeniul serviciului aerian.

Sursa: Jurnalul National

Presa britanica: Orasul Tandarei este Beverly Hills-ul "gangsterilor tigani"... IMAGINI SOCANTE! O mama isi loveste cu masina fiica! Intentionat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x