Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Întâlnire între şefii statelor majore american şi rus Mark Milley şi Valeri Gherasimov în Elveţia pe tema situaţiei din Siria

Şefii statelor majore rus şi american s-au întâlnit în Elveţia pentru a discuta situaţia din Siria, în care cele două ţări s-au angajat militar şi menţin un contact regulat cu scopul de a evita orice confruntare accidentală, relatează AFP.

Generalul american Mark Milley şi omologul său rus Valeri Gherasimov ”au discutat despre Siria” şi ”probleme strategice şi operaţionale”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Statului Major american, colonelul DeDe Halfhill.

Obiectivul acestei întâlniri, care a avut loc miercuri, la Berna, a fost de a consolida prevenirea incidentelor între armatele americană şi rusă, de a îmbunătăţi relaţiile între cei doi comandanţi şi de a reduce riscurile, a precizat ea într-un comunicat.

Ministerul rus al Apărării a publicat un comunicat aproape identic, adăugând că întâlnirea a fost ”constructivă”.

Aceasta este prima întâlnire a generalului Gherasimov cu generalul Milley, care a preluat funcţia la sfârşitul lui septembrie. Cei doi au discutat la telefon, dar nu se întâlniseră niciodată personal.

Predecesorul generalului Milley, generalul Joe Dunford, s-a întâlnit cu şeful Statului Major rus în mai multe rânduri, ultima oară în martie, la Viena.

În pofida Războiului din Siria şi tensiunilor dintre cele două ţări, cei doi şefi de Stat Major au reuşit să menţină un canal de comunicare care nu a fost niciodată întrerupt.

Sursa : news.ro

Recomandari