Antena Căutare

Ion Pacepa critica discursul lui Obama despre reforma sanatatii: Americanii nu sunt obisnuiti cu spaga

Fostul sef al spionajului din Romania, Ion Pacepa, critica, intr-un articol, discursul presedintelui american Barack Obama despre starea natiunii. Pacepa ironizeaza reforma sanatatii sustinuta de administratia Obama si spune ca sistemul medical din Statele Unite va ajunge ca cel din Romania, prezentat in filmul "Moartea domnului Lazarescu". Personajul principal moare in timp pentru ce este plimbat de la un spital la altul.

Ion Pacepa a publicat un articol acid la adresa administratiei Obama in publicatia americana The Thinker, "Ganditorul". Fostul sef al spionajului din Romania critica discursul lui Barack Obama despre starea natiunii.

"Acesta este momentul al generatiei noastre! Acum doi ani am spus ca trebuie sa atingem un nivel al cercetarii si al dezvoltarii pe care nu l-am mai vazut de la cursa Spatiala", a declarat Pacepa.

"Niciodata in cele mai negre vise nu m-am asteptat sa aud presedintele Statelor Unite sa isi exprime speranta de a construi "momentul Sputnik al generatiei noastre(...) Pentru privilegiul de a deveni cetatean american acum 32 de ani, am platit cu doua sentinte la moarte, ambele date de una dintre acele tari din fostul bloc sovietic care facut parte din era Sputnik si care s-a prabusit sub propria greutate."

Pacepa se opune reformei sanatatii americane sprijinite si adoptate de administratia Obama, considerata de actuala conducere de la Washington cel mai mare succes al primilor 2 ani de la alegerea lui Obama.

"Sper ca cei 112 membri ai Congresului vor avea sansa sa vada filmul Moartea domnului Lararescu. Romania nu trebuie vazuta ca un standard despre modul in care un sistem de sanatate functioneaza.(...)Americanii nu sunt obisnuiti cu spaga, dar daca sistemul nostru de sanatate va fi condus in viitor de birocrati, tara va prinde obiceiul"

In sprijinirea precedentului sistem medical din Statele Unite, fostul sef al spionajului romanesc spune ca cele 72 de premii Nobel in domeniul medicinei castigate de americani in ultimul secol reprezinta dovada unui sistem care functioneaza.

Ion Mihai Pacepa traieste in Statele Unite din 1978 cand a cerut azil politic. Acolo a lucrat pentru serviciile de informatii americane in diferite operatiuni impotriva fostului bloc sovietic.

Sursa: Antena3

Iranul a executat prin spanzurare o olandeza, condamnata pentru trafic de droguri... Revolta in Egipt: zeci de morti si sute de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x