Antena Căutare

Iranul examinează 13 scenarii în vederea răzbunării asasinării generalului Soleimani din ordinul lui Trump

Iranul examinează 13 scenarii în vederea răzbunării asasinării generalului Qassem Soleimani vineri, în Irak, de către forţele americane, a declarat marţi agenţiei iraniene de presă Fars Ali Shamkhani, secretarul general al Consiliului Suprem al Securităţii Naţionale iraniene, relatează Reuters.

”Americanii trebuie să ştie că, pentru moment, 13 scenarii de răzbunare au fost dezbătute în cadrul Consiliului, iar în pofida faptului că un consens se formează în jurul scenariului celui mai slab, punerea acestuia în aplicare ar putea fi un coşmar istoric pentru toţi americanii”, avertizează Ali Shamkhani.

Generalul Soleimani, comandantul Forţei Al-Qods, o unitate de elită însărcinată cu operaţiunile externe în cadrul Gardienilor Revoluţiei - armata ideologică iraniană - şi arhitectul politicii iraniene în Orientul Miojlociu a fost ucis vineri la aeroportul din Bagdad într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) ordonat de către Donald Trump.

Autorităţile iraniene avertizează că asasinarea acestuia nu va rămâne nepedepsită.

Rămăşiţele generalului Soleimani au fost aduse marţi în oraşul său natal, Kerman, în sud-estul Iranului, unde comandantul Forţei Al-Qods urmează să fie înhumate.

Televiziunea publică iraniană a anunţat că o busculadă sângeroasă a avut loc în timpul acestei noi adunări în masă.

”Ne vom lua revanşa, o revanşă intensă şi decisivă”, a promis generalul Hossein Salami, comandantul-şef al Gardienilor Revoluţiei în faţa mulţimii, la Kerman.

La fel ca la Teheran, o mulţime imensă a venit să-i aducă un ultim omagiu generalului Soleimani, strigând ”Moarte Americii!” şi agitând steaguri iraniene.

Sursa : news.ro

Mama ei s-a îndrăgostit de o altă FEMEIE! Cine este Sanna Marin, cea care vrea să reducă programul de lucru la patru zil... Situaţia extrem de gravă în Australia! Ploaia care a venit nu a ameliorat situaţia aproape deloc, iar fumul provocat de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x