Antena Căutare

Israelul suspenda provizoriu bombardamentele in Fasia Gaza

Israelul a decis sa amane o ofensiva terestra in Fasia Gaza, pentru a oferi sanse unor eforturi egiptene de obtinere a unui armistitiu intre Hamas si autoritatile israeliene, a anuntat un oficial israelian de rang inalt

"O decizie a fost luata privind o suspendare temporara a oricarui proiect de ofensiva terestra, cu scopul de a oferi sanse de succes unor eforturi diplomatice", a declarat un oficial de rang inalt, in urma unei reuniuni, in noaptea de luni spre marti, a celor noua ministri care fac parte din Cabinetul restrans al premierului Benjamin Netanyahu.


"Ei au discutat totodata despre situatia (eforturilor) diplomatice si a operatiunii militare" israeliene in Fasia Gaza "Pilon de Aparare", a declarat acest oficial care a solicitat protectia anonimatului.

Anuntul vine dupa ce ONU, Egiptul si Washingtonul isi intensifica eforturile in vederea unei impiedicari a unei escaladari majore in regiune, care este pe cale sa explodeze.

Peste 100 de palestinieni au fost ucisi incepand de miercuri, cand armata israeliana a lansat operatiunea "Pilon de Aparare" impotriva unor grupari armate din Fasia Gaza.

La Cairo, secretarul general al ONU Ban Ki-moon, care este asteptat marti si in Israel, a indemnat toate partile aflate in conflict in Fasia Gaza sa "inceteze focul imediat".

"Toate partile trebuie sa inceteze focul imediat. Orice noua escaladare pune intreaga regiune in pericol", a declarat Ban Ki-moon intr-o conferinta de presa comuna cu secretarul general al Ligii Arabe Nabil al-Arabi.

Secretarul de stat american Hillary Clinton va pleca, marti, de la Phnom Penh, pentru a efectua vizite in Israel, Egipt si la Ramallah, in Cisiordania.

Sursa: Antena 3

Zi decisiva pentru razboiul din Gaza. Numarul victimelor a trecut, deja, de o suta... Armata franceza se retrage complet din Afganistan. Provincia Kapisa a fost evacuata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x