Antena Căutare

Italienii, urmăriții de ghinion! Un nou cutremur a lovit centrul Italiei

Un cutremur cu magnitudinea 5,0 a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în apropiere de Perugia, în aceeaşi regiune în care s-au înregistrat trei seisme puternice săptămâna trecută, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, relatează The Guardian.

Un cutremur cu magnitudinea 5,0 a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în apropiere de Perugia, în aceeaşi regiune în care s-au înregistrat trei seisme puternice săptămâna trecută, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, relatează The Guardian.

Seismul a fost detectat la doar zece kilometri adâncime, la 51,5 kilometri sud-est de Perugia. Institutul Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INVG) a localizat epicentrul la Pieve Torina (Macerata), la o adâncime de 8 kilometri, şi estimează magnitudinea la 4,8, potrivit The Telegraph.

Ziarul italian La Repubblica scrie că seismul a fost resimţit deosebit de puternic în regiunea Marche, în partea central-estică a Italiei, o zonă în care se află oraşul Ancona, la malul Mării Adriatice.

Însă pompierii locali au declarat pentru La Repubblica că au primit doar telefoane în care erau întrebaţi despre cutremur. Protecţia Civilă din Marche a declarat pentru ziarul italian că nu s-au reportat deocamdată surpări sau situaţii de urgenţă. În zonă urmau să aibă loc verificări joi dimineaţa.

Un cutremur cu magnitudinea 5,0 este considerat un cutremur moderat, dar este capabil să provoace pagube importante dacă este de suprafaţă.

Două seisme - cu magnitudinea de 5,5 şi 6,1 - au avut loc în aceeaşi regiune în urmă cu o săptămână, urmate de un cutremur cu magnitudinea 6,6 duminică, cel mai puternic înregistrat în ţară în ultimii 30 de ani.

Cutremurul de duminică a redus cătune şi sate istorice din Apenini în mormane de moloz şi a provocat deplasarea a aproximativ 15.000 de persoane.

Cele mai afectate zone erau atunci Umbria, Marche şi zone rurale din Lazio, unde Amatrice a fost făcută una cu pământul în august, de un cutremur soldat cu 300 de morţi.

Un ostatic român cere guvernului să asigure eliberarea sa, după ce a fost răpit de jihadiştii Al-Murabitoun din Burkina ... Grav accident feroviar în Pakistan! 17 persoane au murit, printre care două femei și un copil. 50 de călători sunt răniț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x