Antena Căutare

Jaf spectaculos la o banca din Berlin: hotii au sapat luni intregi un tunel, fara ca cineva sa observe

O banca din Berlin a fost victima unui jar spectaculos. Hotii au patruns, nestingheriti, in camera casetelor cu valori, dupa ce au sapat, cu rabdare, un tunel de 30 de metri, fara sa fie depistati. Apoi au luat tot ce au vrut si au disparut fara urma, dar nu inainte de a declansa un mic incendiu ca sa stearga urmele. Politistii au facut apel la martori, in speranta ca ii vor identifica pe faptasi.

Jaful a fost descoperit dimineata, cand un agent de paza al bancii a observat fumul care iesea din camera de valori, aflata la subsol. Hotii au avut la dispozitie toata noaptea pentru a scotoci in voie prin aproape 200 de casete inchiriate de clientii bancii. Deocamdata, politia nu a reusit nici macar sa faca inventarul bunurilor furate si nu a stabilit nici valoarea lor. Tot ce pot spune anchetatorii este ca tunelul jefuitorilor, care porneste dintr-un garaj, a fost sapat "in mod profesionist", timp de cateva saptamani sau chiar luni.

“Ei au spart pereti din beton, au transportat in alta parte pamantul sapat. Dupa evaluarile noastre, a fost nevoie de mai mult timp ca sa faca toate acestea. Nu este o treaba care sa se faca doar intr-un sfarsit de saptamana”, a explicat purtatorul de cuvant al Politiei.

Evenimentul aminteste de un jaf si mai spectaculos petrecut in 1995, la o alta agentie bancara din Berlin. Atunci, hotii s-au baricadat in interior, au luat ostatici si au cerut sa li se puna la dispozitie un elicopter. Pana la urma, politistii au luat cladirea cu asalt, ca sa descopere ca, de fapt, raufacatorii fugisera de mult cu banii furati, printr-un tunel sapat din vreme, la subsol. Mai tarziu, cativa dintre ei au fost prinsi, dar altii au ramas neidentificati si, poate, nu sunt straini de noul jaf.

Cod rosu de gripa in mai multe state europene... Operatiune de spionaj cibernetic, identificata dupa cinci ani. Romania este printre tarile vizate de hackeri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x