Antena Căutare

Japonezii predau la politie bani si obiecte de valoare gasite printre resturile lasate de tsunami

Japonezii ne mai dau o lectie de civilizatie, la o luna dupa catastrofa care i-a lovit: oamenii se inghesuie sa predea la politie bani si obiecte de valoare gasite printre resturile lasate in urma de tsunami. In alte tari, dupa tragedii similare, oamenii se inghesuiau sa fure din casele daramate sau din magazine.


In schimb, in state precum Haiti si Chile, care au fost lovite si ele de cutremure, haosul a pust stapanire pe strazi. Oamenii au inceput sa jefuiasca magazinele si cladirile devastate si chiar sa se atace unii pe altii.

Si patronii unui hotel de 5 stele din Tokyo au dat dovada de marinimie in aceste momente. Ei au permis unui numar de 380 de sinistrati sa locuiasca gratis in camerele de lux.

In total 150.000 de oameni traiesc inca in adaposturi pentru sinistrati sau chiar sub cerul liber. Imparatul Akihito si sotia sa au vizitat, in ultimele zile cateva centre pentru evacuati. Este un gest extrem extrem de rar - in conditiile in care familia imperiala de la Tokyo sta de obicei departe de ochii publicului.

Yemen: Violente intre manifestanti si politisti la Sanaa si Taez... Rasmussen: "Solutia conflictului din Libia este politica, nu militara"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x