Antena Căutare

Johnson nu vrea să-i lase pe scoţieni să organizeze un nou referendum de autodeterminare

Boris Johnson a informat-o marţi, în scris, pe Nicola Sturgeon, premierul scoţian, că refuză să-i transfere prerogativele Londrei în vederea organizării unui nou referendum de autodeterminare a Scoţiei, relatează Reuters.

Scoţia nu poate organiza un referendum pe tema independenţei sale fără autorizarea Londrei, în urma consultării din 2014, în care scoţienii au decis să rămână în cadrul Regatului Unit.

În contextul în care ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) - împotriva căreia scoţienii au votat în 2016, spre deosbire de majoritatea britanicilor - urmează să aibă loc la 31 ianuarie, Nicola Sturgeon i-a scris în decembrie lui Boris Johnson pentru a-i cere să lanseze negocieri în vederea unui transfer de la Londra la Edinburgh a prerogativei cu privire la organizarea unui referendum de autodeterminare.

”Nu pot să accept nicio cerere referitoare la un transfer al competenţei care să conducă la un nou referendum de autodeterminare”, îi răspunde premierul britanic în această scrisoare, publicată pe contul său de Twitter.

Johnson afirmă că rezultatul referendumului acceptat în 2014 de către Nicola Sturgeon este votul ”unei generaţii”.

”Un nou referendum de independenţă ar facă să persiste stagnarea politică în care Scoţia trăieşte de un deceniu (...). Este timpul să acţionăm cu toţii pentru a aduna laolaltă Regatul Unit”, îndeamnă Boris Johnson în această scrisoare.

Sursa : news.ro

Una dintre țările vecine ale României oferă 30.500 de euro nereturnabili! Află care sunt condițiile pentru care familiil... Premierul irlandez Leo Varadkar îi cere preşedintelui Michael D. Higgins să dizolve Parlamentul în vederea organizării u...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x