Antena Căutare

Libia: MAE pregateste evacuarea a 94 de romani si cauta solutii alti 186

Ministerul Afacerilor Externe pregateste evacuarea a 50 de romani din Libia, cu avionul. Alti 44 de romani vor fi evacuati pe cale maritima. Totodata, MAE cauta solutii pentru aducerea in tara a altor 186 de romani, angajati ai companiilor straine in Libia.







Stateam intr-un complex rezidential in desert si hotii au incercat sa intre inarmati cu cutite. Era o situatie ingrozitoare si este intr-adevar trist pentru Libia", a povestit la sosire Mike Wilson, in varsta de 61 de ani, citat de Ministerul britanic al Apararii. Era intr-adevar periculos si toate persoanele de la bord au rasuflat usurate ca au fost salvate





Vineri seara, un feribot inchiriat de Statele Unite, Maria Dolores, transportand peste 300 de persoane, dintre care 30 de diplomati americani si familiile lor, a ajuns in La Valetta de la Tripoli.

Un pasager a povestit ca a vazut ca "se tragea in toate sensurile". "Am vazut oameni inarmati ... care trageau in toate cladirile ca si cum erau beti".

Un alt feribot cu cateva sute de persoane la bord a ajuns in cursul noptii. Un angajat al companiei proprietare a navei, Virtu Ferries, a declarat ca aceasta a fost inchiriata "de o companie privata care are interese in Libia".

Aceste vapoare au plecat imediat, sambata, catre Libia pentru a continua evacuarile. Sute de cetateni germani, sositi pe mare vineri in Malta, urmeaza sa fie repatriati sambata.

Malta este statul european cel mai apropiat de Libia, care se afla la 350 de kilometri sud de aceasta insula.

Sursa: Antena3

Moscova: Un barbat s-a sinucis detonand o grenada in fata unui supermarket... Primul barbat sef de protocol la Casa Alba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x