Antena Căutare

UPDATE! Mai multi cetateni straini au fost luati ostatici de teroristi in Algeria. Doi prizonieri au murit

Zeci de cetateni ai unor state occidentale sunt prizonierii unei grupari armate islamiste care a ocupat, ieri, un complex de extractie a gazului din Algeria. Printre ostatici se numara americani, britanici, norvegieni si francezi. Agresorii cer ca Franta sa puna capat interventiei sale armate in Mali, impotriva fortelor islamiste asociate cu reteaua Al-Qaida

UPDATE 10.00 Conform ultimului comunicat al Ministerului de Interne, doi prizonieri au murit, unul de origine britanica si altul algerian

Complexul ocupat de teroristi se afla in inima desertului Sahara, la 1.300 de kilometri sud de Alger. Islamistii sositi in cateva vehicule de teren au pus stapanire pe intreaga incinta dupa o confruntare in care un britanic si un algerian au fost ucisi.

Agresorii au preluat controlul intr-un interval relativ scurt de timp. Este vorba de un complex mare de extractie a gazului, in desert, aproape de granita cu Libia.

Numarul exact si nationalitatile ostaticilor sunt neclare: agresorii spun ca detin 41 de cetateni occidentali, dar guvernul algerian vorbeste doar de 20. Statele Unite, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Franta si Irlanda confirma prezenta unor cetateni ai lor intre prizonieri. Alaturi de ei se afla malaezieni si filipinezi, potrivit unui post de televiziune care a reusit sa contacteze un ostatic francez. Salariatii algerieni au fost si ei retinuti, dar se pare ca unii au fost, apoi, eliberati.

Atacul a fost revendicat de o grupare intitulata "Brigada Mascata" sau "Cei ce semneaza cu sange", condusa de un algerian afiliat, pana de curand, retelei al-Qaida. Gruparea cere oprirea asa-numitei "agresiuni" a Frantei impotriva fortelor islamiste care ocupa nordul statului Mali, vecin cu Algeria. Dupa cateva zile de raiduri aeriene impotriva islamistilor din Mali, soldatii francezi poarta, acum, "lupte corp la corp" cu acestia.

Fortele algeriene de securitate au incercuit complexul cucerit de teroristi, iar guvernul declara ca nu va negocia cu acestia. Statele Unite afirma ca vor lua "toate masurile necesare" in cazul atacului din Algeria, fara a face alte precizari.

UPDATE! Necazuri in lant pentru Boeing 787: Autoritatile americane si japoneze au oprit zborurile cu acest aparat... O cladire s-a prabusit in Alexandria. Cel putin 25 de oameni si-au pierdut viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x