Antena Căutare

Marea Britanie si Franta saluta decizia de a ajuta sistemul bancar spaniol cu 100 de miliarde de euro

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat ca ajutorul european propus Spaniei este o decizie buna care trebuie urmata de alte masuri de relansare a cresterii economice in Europa, iar ministrul britanic de Externe, William Hague, a salutat la randul sau acordul, transmite AFP.

"Decizia carea fost luata pentru sustinerea Spaniei este buna, dar trebuie sa fie urmata de altele, pentru relansarea cresterii economice si redarea increderii europenilor", a declarat Ayrault.

Ministrul britanic de Externe a spus la randul sau ca Marea Britanie nu va inceta sa ceara zonei euro masuri decisive de combatere a crizei datoriilor.b "Salutam ceea ce am auzit referitor la imprumutul zonei euro pentru sistemul bancar spaniol. Nu am incetat sa cerem zonei euro sa ia masuri decisive pentru stabilizare, in special o sustinere a sectorului bancar de catre Banca Centrala Europeana, o colaborare a tarilor din zona euro pentru o mai mare convergenta fiscala, de exemplu prin introducerea obligatiunilor comune", a spus Hague la televiziunea Sky News.

Spania, a patra mare economie din zona euro, a obtinut sambata un acord al zonei euro pentru un imprumut de maxim 100 de miliarde de euro pentru recapitalizarea si restructurarea bancilor.

Premierul spaniol Mariano Rajoy s-a declarat satisfacut astazi de acest ajutor, pentru care a sustinut ca a facut presiuni asupra partenerilor europeni, si nu invers, evitand totodata o interventie externa la nivelul intregii economii.

Sursa: Antena3.ro

Ucraina. Cinci morti si 13 raniti in urma prabusirii unui avion... UPDATE! Alegeri parlamentare in Franta: socialistii si dreapta, la egalitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x